De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Eurovision: rättvist eller riggat?


Sandra Ahmadov 2023-05-24

Bild:Oli Scarff

Trots att Eurovision är över så disktuteras det fortfarande om Loreen är en värdig vinnare. Vad tycker De Geer eleverna egentligen? Och var Loreen verkligen en värdig vinnare? 


Smaken är som baken och åsikterna är blandade om årets Eurovision Song Contest. Många är besvikna över resultatet och tjatar om att det var Finlands tur att vinna i år, medan andra jublar när Loreen vinner. Jag har gått runt i De Geer Gymnasiets korridorer och frågat några av eleverna om vad de tyckte om årets tävling och Angelica är en av de som är helt såld på att Loreen har vunnit.
- Jag älskar Loreen! Hon är sexig och jag tycker låten är så poetisk och bra!


Angelica är inte ensam om att sätta Loreen på en pedistal. Många håller med om att både låten och artisten är värda att prisas. Hade Glacie fått bestämma hade nog kungafamiljen tvingats abdikera. 
- Loreen är ju vår drottning! säger hon. 


Som sagt är Loreen mycket omtyckt och flera elever tycker hon var överlägsen jämfört med de andra tävlande. Att Loreens bidrag var välgjort är ingen snack om saken. Både scenshowen och låten fick tittarna hypnotiserade. Bidraget är både mäktigt och bra planerat med snygga kameravinklar och en unik smörgåsgrill. Att dessutom utföra bidraget själv på scenen gör det mycket personligt och unikt, vilket skiljer sig från många andra bidrag i år. Låten var, som Angelica säger, poetiskt och vackert skriven. Hennes låt innehåller mycket känslor och speglar hennes personlighet. Loreen själv är inte minst lika mäktig. Under intervjuerna som gjort med artisten är hon mycket ödmjuk och öppen med sina svar, vilket fansen tycker mycket om. 


Trots all positiv feedback som Loreen fått de senaste veckorna, finns det de som inte håller med i samma utsträckning. Det finns många spekulationer om att årets Eurovision var riggat och att det var planerat sedan tidigare att Loreen skulle vinna. 
- Det är så mycket politik inblandat i juryrösterna, det är lite orättvist. säger Maryam. 


Precis som Maryam, tycker många att årets tävling var orättvis och många andra är också emot juryrösterna. Det är visserligen sant att Finland hade vunnit om juryrösterna inte fanns och tävlingen endast gick ut på tittarnas röster. Andra tycker att Eurovision är dåligt rent allmänt och bara blir allt sämre med åren. 
- Det är inte lika underhållande längre men det är ju som Kalle Ankas julafton, man tittar för att det är tradition, säger Erik. 


Med andra ord är det blandade åsikter angående årets Eurovision och vinnaren. Trots att juryrösterna må vara orättvisa ibland tycker de flesta att Loreen ändå var en värdig vinnare och att hon är sexig kanske bara är en bonus. 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin