De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Sommarbio - alla filmer du måste se


Fernanda Stenberg 2023-06-09


På samma sätt som strössel och glass hänger ihop så hänger sommar och bio ihop. En film på bio blir en perfekt avslutning på ljumma sommarkvällar, kanske en rysare eller den omtalade lilla sjöjungfrun. I år kommer många efterlängtade filmer äntligen ut på biograferna.

En live action-version av Lilla sjöjungfrun kommers släppas i Sverige den 26 maj. Ariel spelas av Halle Bailey vilket har gjort många rubriker. Trots den varierande responsen så säger filmkritikerna att denna nya version gör originalet rättvisa.
- Jag såg filmen när jag var liten och är väldigt nyfiken på moderniseringen av den, säger Ellen Lundahl. 


En annan omtalad film gjord av regissören Wes Anderson kallad Asteroid City släpps den 9 juni. Filmen är en romantisk komedi och är fylld med igenkännbara skådespelare såsom Tom Hanks, Margot Robbie, Edward Norton och betydligt fler. Den utspelar sig i en fiktiv ökenstad under 1955-talet. Från trailern är även denna film gjord i hans unika, excentriska stil. Sixten Främberg var mest exalterad på denna film på grund av det är just Wes Anderson film.
- Jag tycker om hans unika vinklar och färgskalor. 


Baserad på en verklig händelse filmen Oppenheimer berättar historien om vetenskapsmannen J. Robert Oppenheimers roll i skapandet av atombomben. Regisserad av den Oscar- vinnande Christopher Nolan och Cillian Murphy som huvudroll har gjort filmen väldigt omtalad. I filmen möter vi även andra kända skådespelare som Robert Downey Jr, Florence Pugh och Emily Blunt. - Jag har hört väldigt bra om den och folk har höga förhoppningar, säger Lucas Alvarsson som framförallt ser fram emot att se just den här filmen. 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin