De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Tillsammans blir vi starka på De Geer-dagen


Jennifer Andersson 2013-03-10

Bild:Jennifer Andersson

Carina Göransson Gustavsson är en av personerna i utvecklingsgruppen som har varit med och organiserat De Geer-dagen. Det bjöds på dans, gemenskap och överraskningar och var mycket uppskattat och vi-stärkande.
- Tillsammans blir vi starka och så mycket bättre.


Hur känns det nu efter att dagen är gjord?

- Jag tycker att dagen blev jättebra och lyckad. Allt  klaffade och jag känner att det blev succé bland eleverna. Men nu efteråt känns det ganska tomt då man var fylld av dagen och sen tog den bara slut. Jag är även trött eftersom jag jobbat så länge med planeringen av De Geerdagen och jag har inte heller fått berätta så mycket om vad som ska hända och det har varit en utmaning i sig. 

 

Blev dagen som ni hade tänkt er?

- Jag tycker att dagen lyckades även fast det byggts upp stora förväntningar inför dagen som man velat uppfylla. Jag tycker även att dagen utstrålade glädje. Vi alla i utvecklingsgruppen är nöjda och lättade över hur dagen gick.

 

Vad hade du som uppgift?

- Jag hade hand om den humanistiska linjens station tillsammans med skolsköterskan. Vi höll till i gymnastiksalen och dansade till levande musik och jag tyckte det var en väldigt lyckad station och alla var jätteduktiga.Men jag hade inte bara hand om min station utan jag hade hand om väldigt mycket runt omkring då jag var en av dem som organiserade dagen. 

 

Hur kom ni på idén? 
- Det är vi som är med i utvecklingsgruppen som kom på själva idén och vi ville göra De Geer mer till en sammanhållen skola och hålla De Geer-andan uppe. Vi kom på sjäva idéen när vi i utvecklingsgruppen och personalen på skolan åkte iväg och gjorde samarbetsövningar och det var flera av lärarna som kom med förslag om att vi borde göra en liknande dag för eleverna. Vi kom då fram till idén att vi ville utveckla ”Vi-känslan”.

 

Tyckte du något var särskilt roligt med dagen? Var det någon speciell händelse?
- Eftersom jag mest bara var på min egna station så fick jag höra runt omkring vad som hände på de andra stationerna och fråga vad eleverna tyckte. Det jag tyckte var roligast på min station var att vi fick dansa till levande musik. Att det var en orkester som spelade istället för bara en stereo höjde allt och gjorde det mycket roligare. Att orkestern spelade De Geer-sången live på skolgården var också riktigt roligt. 

 

Vad tror du eleverna tyckte? Har du fått någon bra respons?
- Vi har fått bra respons och alla är jättenöjda. Självklart kan inte alla vara nöjda och det var flera som inte kom på dagen men så är det ju alltid. Det finns alltid såna som inte vill vara med trots att man kämpat för att fixa något kul för alla. Vårt mål nästa gång är att locka ännu fler, så att 100% är där!

 

Vad var syftet med dagen?
- Syftet med dagen var att få upp De Geer-andan och låta eleverna lära känna varandra bättre. Vi ville även göra sammanhållningen på skolan bättre och man skulle få se nya platser eftersom vissa inte varit i alla salar och alla hus eftersom skolan är ganska utbredd. Vi ville även att man skulle få lära känna nya personer och kanske prata med personer i klassen man inte pratar så mycket med och även få lära känna dem bättre. 

 

Skulle ni vilja organisera De Geer-dagen nästa år igen?
- Just nu ska vi utvärdera dagen. Självklart är första gången man gör något sådant här det största jobbet, då det är mycket man ska planera och organisera. Jag tycker det vore synd att ta bort dagen då det blev en sådan succé.

 

Hur blev De Geer-sången utvald?
- De Geer-sången var bidrag som elever fick visa upp för oss och sen valde vi den vi tyckte mest om, som passade bäst. Den som vi valde var självklart den som sedan spelades på skolgården. Vi sa att man fick skriva sitt bidrag till sången för att vi skulle hitta den perfekta ”De Geer-låten” och som hade den rätta andan. Avslutningen tillsammans med sången var en överraskning som vi försökt hålla hemlig hela tiden så att det skulle bli just en riktig överraskning!

 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin