De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

För Oscar är fotboll mer än bara en sport


Anton Comstedt 2013-02-15


Sex träningspass i veckan, matcher i helgerna och däremellan träning på gym, och när Oscar Gloveús inte tränar fotboll så spelar han FIFA, kollar på fotboll och tippar. För Oscar så är det fotboll dygnet runt, alla dagar i veckan året om och förhoppningsvis livet ut.

 


Allt började med att Oscars pappa släpade ner Oscar till den gröna gräsmattan. Det var då Oscars fick sitt stora intresse för fotbollen. Oscar tycker inte bara fotboll är kul, han brinner verkligen för det och har minst sagt en stor passion för fotboll. Men varför brinner han just för fotboll?

- För att det är djävligt roligt och jag vill alltid utvecklas. Det är kul att ha någonting som  man alltid kan utvecklas på.

Arsenal som nummer ett

Oscar har  spelat fotboll sedan han var fem år gammal. Många som har en fritidsaktivitet eller hobby har en eller flera förebilder för att hålla motivationen uppe. Så jag frågar Oscar om han har någon förebild inom fotbollen eller favoritlag? 

-  Jag har ingen speciell förebild. Det är många som är bra, men jag gillar nog mest Iker Casillas. Mitt favoritlag är Arsenal, jag vet inte riktigt varför, det är helt enkelt ett bra lag.

Oscar är målvakt och spelar i IFK Norrköping till vardags. Han vet inte riktigt hur han började som just målvakt, men det gick bra och det var roligt så han fortsatte med det. 

Tröttnar aldrig på fotbollen

Något som jag och många fler gärna vill veta är vad han har för styrka och svaghet som målvakt. - Min styrka är väl att jag är väldigt träningsvillig och målmedveten. Jag vet att jag måste träna för att bli bättre. Däremot så vet jag väl inte vad min svaghet är men man kan ju alltid bli bättre på allt.

Han har ofta motivationen uppe, även om det ibland är tufft när det går sådär eller när man är skadad, men det är aldrig så att han tröttnar på fotbollen.
- Jag har ganska lätt för att hitta motivationen innan träning och matcher.

 

Framtida drömmar och livet nu

 Att träna gör Oscar konstant. Han tränar sex fotbollspass i veckan, går på gym så ofta som det går. Det är betydligt mer än vad de flesta gör.

En vanlig dag i Oscars liv ser ut som så att han går upp på morgonen, två gånger i veckan tränar jag på fotbollsgymnasiet klockan kvart i åtta. efter det går han till skolan Efter det går han direkt till träningen med IFK, och efter det går han oftast till gymet.

- När jag kommer hem så äter jag och pluggar lite innan jag går och lägger mig.När jag inte tränar så  brukar jag ta det ganska lugnt och umgås med kompisar, spela Fifa och se på fotboll och tippa. 

Oscar vill naturligtvis fortsätta med fotbollen, men han vet inte hur långt eller vart det leder.

- Jag kör på, så får vi se hur långt det räcker. 

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin