De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Linnea drömmer om framgång inom musik


Julia Falkman Jasmine Forsell 2013-03-01

Bild:Jasmine Forsell

Linnea Källström drömmer om de stora musikalscenerna i Stockholm. Just nu är hon mitt uppe i sånglektioner och olika uppträdanden. Men hon tänker fortsätta kämpa för att nå sin dröm.

Linnea 16 år har ett stort intresse för musik och hon brinner verkligen för det. Redan som liten var musik ett stort intresse för Linnea. Musiken har alltid funnits kring familjen Källström, då hennes mamma började jobba tidigt med musiken och hennes pappa som var trummis.

- Jag blev meddragen redan som liten, så jag hade inte direkt något val att undvika musikvärlden, säger Linnea glatt. Linnea började med musiken redan när hon var fyra år och det som har fått henne att vilja fortsätta är helt enkelt för att hon tycker att det är så oerhört kul och för att det alltid har varit en så stor del av hennes liv.


Självlärd begåvning

Hon tog aldrig några privatlektioner med någon sångpedagog som liten utan hon är till största del självlärd men hennes mamma har även varit till stor hjälp. Det är inte förrän nu när hon har börjat på De Geergymnasiet med inriktning musik som hon har börjat ta lektioner. Det är något hon tycker är väldigt bra då hon känner att hon kan utvecklas mer självständigt då.

Satsar på solokarriär
Trots sin unga ålder har hon hunnit med ganska mycket inom sin karriär.
- Jag har bland annat gjort många uppträdanden på bröllop, begravningar, dop och på många andra olika evenemang, säger Linnea.
Hon har även gjort många föreställningar med sin mamma. Men nu känner hon att hon skulle vilja bli mer självständig och satsa mer på sin egen karriär. 


Brinner för musikaler

Det Linnea känner att hon får inspiration av är en sångare som heter Linda Olsson som bland annat har medverkat i många musikaler, vilket intresserar Linnea mycket då hon brinner för musikaler och jazzmusik.

Drömmer om storstäderna
I framtiden drömmer hon om att bli musikalartist. Hon drömmer även om att sjunga och göra uppträdanden på de allra största scenerna i de stora städerna som Stockholm och Göteborg.
- Om tio år hoppas jag att jag står på någon känd musikalscen i en stor stad och jobbar med det som jag tycker om att göra allra mest, säger Linnea med hoppfulla förväntningar.
Att blir en stor världskändis är ingenting som direkt tilltalar henne, men att bli igenkänd av människor och att få arbeta med det hon älskar är däremot en framtid som Linnea inte skulle tacka nej till. 

 




Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin