De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Iskall EM-straff igår - vanlig skoldag idag


Anton Comstedt 2013-06-04


 Att komma ända till semifinal semifinal i EM för U-17 landslag är något utöver det vanliga. Men Linus Wahlqvist som går på De Geer, har faktiskt upplevt det.

- Det är något riktigt stort.

 


Linus som till vardags spelar för IFK Norrköping har nu kommit hem från ett stort fotbollsäventyr. Han har varit med i EM för U-17 landslag i Slovakien. Under EM:s gång så spelade Linus mittback och var med alla matcher från start. Linus och hans Sverige kom ända till semifinal mot Ryssland men där åkte man ut på straffar. Och det var Ryssland som vann hela EM till sist.

 

Hur fick du veta att du skulle vara med i EM-truppen?

 Vi fick kallelse till EM ungefär två veckor innan det började och när jag fick veta att jag skulle vara med så blev jag ju så klart väldigt glad och såg fram emot det, även om jag  inte blev så överraskad. Jag var ju med i alla träningsmatcher.  

 

Trodde du att ni skulle komma ända till semifinal?

 Jag trodde faktiskt att vi kunde ta oss ända till final, men jag är ju så klart väldigt stolt över min och lagets    insats. Att vi tog oss till semi vilket Sverige aldrig gjort innan är ju stort.

 

Fick du lägga någon av straffarna mot Ryssland?

 Ja, det fick jag. Jag ”chippade” min straff kyligt i mitten av målet och målvakten slängde sig åt sidan, det var otroligt skönt att se bollen gå in. 

 

Hur ser det ut framöver med fotbollen?

Jag spelar på som vanligt och jag ska försöka att komma med i så många matcher som möjligt och att få så mycket speltid i IFK:s A-lag som det går, men vi har en stark trupp i år som kan vara svår att få plats.

 

Är det skönt att vara tillbaka i Sverige?

Ja, det är skönt med lite rutiner och att inte bara ligga på ett hotellrum. Det är väl plugget som är det som inte är roligt avslutar Linus och skrattar lite.

 

 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin