De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Kulturarvet tillbaka till De Geer


Camilla Lundberg, Anton Comstedt 2013-06-04


Det var i början av 2013 då renoveringarna tog sitt första spadtag på De Geer gymansiet. Mårten Hagelin som är tekniker och webbredaktör på skolan är en av de som är ansvariga för processen.

 

Renoveringen av skolan började redan år 2011 med att renovera foto och media avdelningen. Nu tar skolan nya tag och har redan nu påbörjat en stor renovering av skolans korridorer, entré och trapphuset. 

Men varför renovera igen?

Jo meningen med renoveringen är att skolan ska bli mer historisk och pedagogisk för eleverna. Man vill att eleverna ska känna sig trygga och trivas i skolans miljö.

-Jag tycker det ska kännas som att gå i ett kulturarv, säger Mårten Hagelin. 

Man vill få tillbaka den gamla De Geer andan på skolan som den en gång var tidigare. De Geer gymnasiet är en av dom äldsta skolorna i Norrköping, och man vill bevara den så gott som det går. Man vill ta fram gamla saker som trapporna som var vid ingången från promenaden och ta bort den tråkiga vävtapeten som visar 90- tal.

Irritation bland eleverna. 

Det är många på skolan som har frågat om renoveringen och undrat hur det går och hur det kommer att bli. Nyfikenheten är stor, men vissa irriteras och drabbas även av det bullriga byggarbetet.  

När ska arbetet vara klart? 

I november 2013 öppnas dom ny dörrarna till De Geers historiska kulturarv.










Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin