De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Linus tillbaka från ett oförglömligt fotbollsäventyr


Anton Comstedt 2013-11-15


Linus Wahlqvist i tvåan på De Geergymnasiet har nu kommit hem från fotbolls-VM (U-17). Men han har inte riktigt kommit in i det vanliga livet igen, även om han ser fram emot det.


Med ett brons i bagaget så kunde Linus Wahlqvist och det svenska fotbollslandslaget åka hem från VM i Dubai med breda leenden på läpparna. Linus spelade, precis som i U-17 EM, alla matcher från start. I semifinalen så tog tyvärr drömmen om guldet slut då Nigeria vann över Sverige, och Nigeria vann sedan hela VM.

 

Hur tyckte du att det gick för er i VM?

- Jag tyckte att det gick bra förstås. Ingen trodde på oss förutom vi, men vi hade självförtroendet med oss med tanke på att det gick så bra för oss i EM. Vi vann mot många bra lag och det gick över förväntningarna och då så blev självförtroendet ännu bättre.

 

Hur var stämningen i laget?

- Den var på topp. I och med att det gick så bra som det gick så blev vi och självförtroendet starkare för varje match som gick.

 

Är det skönt att vara tillbaka i Sverige?

- Det är skönt att vara hemma igen och få lite rutiner igen, det var jobbigt att bara sitta på ett hotellrum hela dagarna. Skolan är ju det som är mindre kul att komma tillbaka till, men det är ändå skönt med rutinen.

 

Har du hunnit komma tillbaka till det vanliga livet?

- Inte riktigt än. Jag har knappt varit i skolan, men nästa vecka blir väl som vanligt igen.

 

Hur ser fotbollen ut för dig i framtiden?
-  Jag ska till nästa säsong försöka ta plats i IFK:s A-lag och Sveriges U-19 landslag, så nästa säsong blir lite mer normal än förra, alltså utan EM och VM.

 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin