De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

”Morberg är rätt najs”


Jennifer Andersson 2013-03-01

Bild:Jennifer Andersson

Kasper Bonnevier har stora drömmar inom matlagning. När han drömmer sig bort får han en bild av en egen restaurang i Italien där han får vara chef och bossa över de andra, men han ska även hjälpa till att göra det han tycker om mest: laga mat. 
- Italien är ett trevligt land med fantastiskt god mat. 


Just nu håller Kasper på för fullt med sin kockutbildning på De Geergymnasiet. Dagarna består av att jobba i metodköket där han får lära sig grunderna för matlagning och mycket annat matnyttigt. Där förbereder han sig även för öppningen av skolans restaurang som öppnar vecka 10. Där kommer de att få laga mat och servera gäster. Restaurangen är à la carte och den är öppen för alla. 
 - Skolans restaurang är som en riktigt restaurang där man får beställa mat från en meny och det finns kockar och servitörer. 

 
Pappa är anledningen till intresset
Intresset för matlagning startade redan vid ung ålder för Kasper. Hans pappa jobbade förut som kock och är personen som har skapat Kaspers intresse för matlagning. Som liten var Kasper inte med så ofta och lagade mat utan det blev att han bakade mer. 
 - Nu bakar jag inte så mycket längre, nu lagar jag mest mat. Det är mest i skolan som jag bakar då vi får det som uppgift. 
Nu kanske man tror att Kasper är den som står för matlagningen i familjen men så är inte fallet. Den mesta av matlagningen sker i skolan men det händer ibland att han är den som lagar maten hemma.


Tv-mat inget för Kasper
Eftersom det är sådan matlagningshysteri i Sveriges TV-tablå idag så glider jag in på ämnet om tv-kockarnas värld.  Jag är nyfiken på om Kasper skulle vilja vara med i ett av dessa program eller om han ens kollar på dem. Det blir inte ofta som han kollar på något av dessa tv-program. Och att vara med i ett av programmen är inte något han är intresserad av heller.
 - Jag tycker inte om att vara med i TV, det är inte min grej. 
TV-kockarna är inte heller något som Kasper riktigt inspireras av eller tänker på, möjligen med undantag för TV-kocken Per Morberg.  
 - Morberg är rätt najs och han är en duktig kock som gör att matlagningen ser kul och häftig ut. 


Fast jobb eller bättre utbildning
När vi kikar in i Kaspers framtid är det nog som de flesta tonåringars tankar. Det närmsta året har han inga speciella planer. Han vill gå klart skolan och försöka få ett jobb. Om han inte lyckas skaffa sig ett jobb vill han försöka fixa ett extrajobb inom restaurangbranschen. När vi tittar lite längre in i framtiden så förflyttas vi 5 år framåt.
 - Då vill jag ha ett fast jobb inom restaurangyrket men om jag inte lyckas få något jobb vill jag börja på restauranghögskolan Grythyttan som ligger i Örebro.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin