De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Proffsigt och roligt i aulan


Ditte Roslund 2013-05-03

Marcus Fyrberg som huvudpersonen Tevje
Marcus Fyrberg som huvudpersonen Tevje

Det ligger spänning i luften i De geergymnasiets aula. Johan Wahlqvist har regisserat den årliga musikalen för det 14:e året i rad och han lyckas fortfarande.


De geergymnasiets aula är mörk och enkel, perfekt för en skolmusikal. Redan vid de första tonerna hör man orkesterns talang, musiken låter proffsig och säker.

 

En av sakerna jag tänker mest på är hur perfekt rollbesatt musikalen är. Alla passar perfekt in i sina roller, inte minst huvudrollsinnehavaren Marcus Fyrberg som spelar en äldre man som om han aldrig gjort något annat. Genom sitt kroppspråk och sin röst gör han rollen helt till sin egen. Under klassikern ”om jag hade pengar” får jag nästan rysningar.

 

Även om valet att spela musikalen i aulan ger ett något mindre proffsigt intryck än på en riktig teater tycker jag om det. Det blir litet och mysigt och man kommer in i handlingen på ett helt annat sätt än man vanligtvis gör. 

 

Alla skådespelare är tonsäkra och levererar de roliga replikerna på det bästa sätt. Jag är säker på att vi kommer höra av flera av dem igen, och jag, jag tror minsann att jag har fått en ny favoritmusikal!

 

4/5 fioler


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin