De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Våren är skit


Jennifer Andersson, Ida Tunberg 2013-04-26


Våren är äntligen här och nu kanske du går ut och tänker hur underbart det är när solen lyser och värmen kommer fram. Snön har äntligen börjat smälta bort men... så kliver du i hundbajset och plöstligt går solen i moln och det blir svinkallt och börjar regna. Fy för våren!


Det är lätt att tänka på allt det fina med våren: snödropparna tittar fram, glassfantasterna kommer ut, fåglarna brister ut i sång, men allt är inte så roligt på våren. Här är vår lista med vårens tråkigheter.

5. Blask 

Pölarna med vatten blir stora som hav nu när snön har smält. Var man än går så finns det en stor vattenpöl som man måste hoppa över om man inte vill drunkna. 

 

4. Äckliga djur kommer fram

 Med våren kommer värmen och med värmen kommer djuren fram. Men alla djur är inte lika välkomna som fåglarna och deras kvitter. Helt plötsligt ligger det en orm framför dina fötter och i nästa sekund flyger en humla in i ditt ansikte och fem sekunder senare så känner du ett kliande bett på armen. Myggorna har attackerat. 

 

 3.Osäkert väder 

När man går ut på morgonen har man inte en aning om hur vädret kommer bli. När du går ut genom dörren möts du av solsken och värme men när skolan nått sitt slut så spö regnar det ute. Och när du går ut med paraplyt i handen så blåser det så hårt att du nästan flyger iväg. 

 

 2. Hundbajs

   Du går ut på en härligt promenad i skogen och njuter av det fina vårvädret. Helt plötsligt känner du något mjukt under foten som kletar ut sig. Du tittar under skon och där är hundbajset utsmetat. Två meter senare stöter du på ännu mer bajs och så fortsätter det med 1 meters avstånd. 

 

 1. Pollenallergi 

Du går ut genom dörren och det första du möts av är pollen som sakta men målmedvetet blåser emot dig för attack. Helt plötsligt fylls hela näsan med snor och nysningarna kommer en efter en, som en attack. Efter en bit börjar ögonen rinna och tårarna tar aldrig slut och nysningarna fortsätter en efter en. 

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin