De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Här finns de billigaste vinterjackorna!


Camilla Lundberg 2013-10-23

Jasmine i den snygga svarta leopardkappan
Jasmine i den snygga svarta leopardkappan

Snart är det kalla vintervädret här så nu har Lärkan passat på att ta en snabbtitt in i den populära secondhand-butiken EriksHjälpen för att hitta varma och snygga jackor. Här hitta vi en och annan godbit för en mycket billig peng.


Vid lunchtid under onsdagen väntar vi spänt tillsammans med en hel bunt andra secondhand-lovers att EriksHjälpen ska öppna. När dörrarna slås upp rusar människor in för att snappa åt sig allt det fina som finns, själv springer jag snabbt till klädavdelningen. Där är vinterjackorna framplockade på kläddockorna och hänger fint på klädstängerna. 

Här kan man hitta alla olika sorters jackor i olika former och färger. Jag fastna först för en grå- och vitspräcklig pälsjacka som man ser alla tonårstjejer ha nu för tiden. Denna jacka kosta förvånansvärt bara 150 kr. Pälsjacka är något man kan ha till vardags men också till fest. Detta är verkligen en guldklimp i mina modeögon. 

Efter att ha letat efter en kappa hitta jag en klassisk svart kappa som har leoparddetaljer på krag och muddar. För 270 kr blir den din. Detta är en mycket klassisk och varm jacka som man kan passa till det mesta.

EriksHjälpen har ett urval av dunjackor och det är något alla borde ha i sina vintergarderober hemma. Vi hitta en ljusbrun dunjacka och på prislappen står det tydligt 80 kr, måste nog vara den billigaste jackan genom tiderna. Tack vare att denna jacka är lång så värmer den rumpan riktigt skönt, och hur skönt är det inte att kunna sätta sig på en kall bänk när man väntar på bussen påväg till skolan? 

Under besöket hos EriksHjälpen får jag en inblick av att man kan hitta guldklimpar som man kan sticka ut med ifrån mängden, något som ingen annan har. Medan man köper jackor och andra saker för en billig peng hjälper man även andra barn och familjer i över tjugo länder. ”Din handling gör skillnad” det är EriksHjälpens måtto.


Den varma dunjackan omfamnar Jasmine
Den varma dunjackan omfamnar Jasmine


Här bär Jasmine den populära pälsjackan.
Här bär Jasmine den populära pälsjackan.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin