De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Ett fel närmare rätt


Kerstin Hampusson 2012-03-07


Efter framgångarna med EPn "Dansmusik", singeln "Svalkar Vinden" och den prisbelönade topphiten "Vart jag mig i världen vänder" släppte vår svenska björnstam i slutet av februari albumet "Ett fel närmare rätt".

Albumet är en blandning av både vilda och lugna electropoplåtar. Stämsång med sköna electrobeat rätt igenom. Texterna är egentligen väldigt fina men det försvinner lite grann i Björnstammens ganska monotona och känslolösa sång som i och för sig är deras grej.

De flesta låtarna har danspotential, speciellt den euforiska "Trumma trumma", men låtarna är ganska lika varandra och ingen står egentligen ut. Albumet var det man hade förväntat sig men inte mer än så, och jag kan nog säga att jag tycker att "Dansmusik" var ett strå vassare.

Dock måste man ge de sju pojkarna cred för att de är så talangfulla med melodierna och stämmorna, de är verkligen riktiga konstnärer. Jag är säker på att spåren kommer att spelas på hemmafester och läggas till i spellistor av ungdomar Sverige runt, men vi får hoppas att björnarna vaknar upp från sitt lugna bo med nästa platta.
 

Som sagt har låtarna danspotential så har du lust att skaka loss till Den Svenska Björnstammen så köp en biljett till deras gig i Linköping den 12 april på Backstage, Konsert & Kongress.

Betyg:



Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin