De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Here comes the SON - musiktreorna levererar


Emma Ljungberg, Kerstin Hampusson 2012-02-03

Bild:Emma Ljungberg

För femtonde året i rad samarbetar Norrköpings symfoniorkester med De Geergymnasiets musiktreor. I år har de satt ihop den färgsprakande scenshowen "Here comes the SON", som minst sagt levererade.

Det är torsdag och klockan är snart ett. Vi sitter på två av de 1299 blå stolarna i De Geerhallen, glada och förväntansfulla. Dagens andra föreställning ska strax dra igång. Efter att sorlet från de välfyllda parkettplatserna har tystnat, kommer två personer iklädda pyjamas ut på scen. Det visar sig vara Samuel och Sofia (Samuel Eksmo och Sofia Engdahl), som vaknat upp i Drömmarnas land.

Vi får följa dessa två jordbor när de, tillsammans med en hjälpsam invånare (Oskar Andersson) från Drömmarnas land, letar efter mannen som styr i hopp om att komma hem igen. När scenen fylls med svartklädda sångare som tar i ändå från tårna i Muse's "Knights Of Cydonia" kommer konserten igång på riktigt. Kort efter får vi även höra eleven Olimpia Olssons egen komposition "Peripeti", som är en spännande blandning av tungt och lätt, mystiskt och förtrollande.

När Olle Hellbring äntrar scenen och spelar saxofonslingan från låten "Run Away" av SunStroke Projectz höjs humornivån. Därefter får vi skåda fyra manliga dansare som svänger på rumpan till Beyonce's hit "Single Ladies", framförd av Hedvig Liljeqvist och Sofia Tåhlin, vilket inte helt otippat möts av både jubel och applåder från publiken. Även "Fest hos Mange" och "Ser jag tjock i ut i den här?" lättar på stämningen innan en jazzig version av "Can't Help Falling In Love" tätt följd av den finstämmiga "You Raise Me Up" tar plats på scen. Det är en perfekt blandning av gamla klassiker och moderna poplåtar, båda i personliga tappningar av eleverna själva.

Konserten avslutas med The Beatles härliga "Here Comes The Sun", och Samuel och Sofia kommer hem till slut. I drömmarnas land kan man nämligen få vad man vill, bara man tänker på det. Det är ett fint budskap vi lyckas snappa upp under all humor, alla stämmor och alla instrument. Det finns inget som kan stoppa en från att drömma. Och man får drömma stort, hur stort man vill. Det är bara man själv som sätter gränserna.

Det var en härlig mix utav sång och dans, violiner och elgitarrer, humor och allvar i sann De Geer-anda som vi fick skåda igår. Hade vi varit ES3C:s musiklärare hade vi gett dem högsta betyg. Utan tvekan.

Är du också sugen på att se "Here Comes The SON"? Sista chansen är imorgon, lördag den 4/2 klockan 15.00. Biljetter bokas på Ticnet.



Bild:Emma Ljungberg


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin