De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Livet - Walk of life


Tina Johansson 2012-03-28

Du kan se Jessica Häggs fotoutställning på Konstmuséet
Bild:Jenny Nilsson
Du kan se Jessica Häggs fotoutställning på Konstmuséet

Bland trasiga, rostiga tåg fyllda av graffiti står en vacker, ung kvinna i lång böljande klänning. Kontrasten mellan den råa, övergivna miljön och den eleganta, sofistikerade kvinnan fångar blicken och släpper inte taget.
Detta är bara en av Jessica Häggs 26 verk i hennes utställning "Livet - Walk of life"


På konstmuseets vita väggar hänger färgstarka och dramatiska fotografier. Bredvid varje bild har hon valt ut en passande text till för att förstärka varje bilds mening.
Galleriet är fullt av nyfikna tvåor som verkar imponerade av Jessicas bilder. Fotografierna är noggrant utvalda av det som från början var 3000 bilder. 

- Jag har hållit på med det här väldigt länge. Ända sedan augusti. Det var svårt att välja ut bilderna, men jag är nöjd med resultatet. Jag är lättad över att det är klart.
Jessica ser sig nöjt om i galleriet, med ett stort leende på läpparna. Det märks tydligt att hon är stolt över sitt projekt.
Jessica går i SP3 på De Geergymnasiet och har precis avslutat sitt fotoprojekt. I hennes presentation om utställningen berättar hon om hur hon gått till väga från idé till utställning på konstmuseet. 

- Det viktigaste är att man har en idé som man vill göra till verklighet, även om man inte inte lyckas och hinner ändra sig. Det är skönt att det är klart, det känns superbra.
Hennes största passion är foto. Jessicas ögon lyser när hon berättar om sitt stora intresse. 
- Om man ska göra ett stort projekt är det viktigt att välja något som man verkligen brinner för. Då blir det som att arbeta med sin hobby, annars kanske man släpper det.

Namnet Walk of life speglar temat för utställningen, nämligen olika aspekter av livet. Allt mellan den villkorslösa kärleken och det oförlåtliga sveket.
- Jag ville fånga de äkta känslorna, för att göra det så autentiskt som möjligt. Jag ville att bilderna skulle vara naturliga. Därför använde jag vänner och bekanta och deras familjer som modeller, så att de kunde vara avslappnade tillsammans.

Det är bilder i olika storlekar och former. De små fotona är utskrivna från skolan.
- De stora bilderna är sponsrade av Gigant Print. Jag betalade dem med bullar, skrattar Jessica.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin