De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Film baserad på bok levde upp till förväntnigarna


Emma Svensson 2012-04-04

Bild:Emma Svensson

Lärkan skickade Emma Svensson för att se hur den framgångsrika bokserien The Hunger Games blev som film. Här är hennes upplevelse.

I två hela år har jag väntat på att boken The Hunger Games ska bli en film och torsdagen den 22 april blev min dröm till verklighet. Så fort jag hade beställt biljetter längtade jag tills den dagen skulle komma. Jag kunde sitta i timmar framför datorn för att titta på olika videos och bilder för att få så mycket som möjligt i förhand. Jag och två till av mina kompisar som är stora Hunger Games-fan var lika spända och glada när vi ställde oss i biokön.

Filmen kändes absolut som jag hade tänkt mig. Det kändes som man läste om boken från början igen. Men så klart kan ju inte allt vara med. Men jag blev mycket besviken när jag insåg att två av de bästa scenerna inte skulle komma, som jag också tycker är viktiga. Tänker inte avslöja vilka scener, men ni kommer nog märka det, ni som också har läst boken. Trots det har filmen blivit en av mina favoriter!

Jag tror att om man har läst en bok har man en viss bild uppmålad i huvudet hur allt ska vara. Jag och nästan alla jag känner som läst boken höll med mig om att hon som skulle spela Katniss ,Jennifer Lawrenceser, ser för söt och oskyldig ut för att spela Katniss.
Jennifer Lawrenceser är också blond och man blev smått orolig om vi skulle få en blond Katniss eller ej. Som tur var vart hon brunett som i boken. 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin