De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Lärkan tipsar om kulturnatten


Anna Malmborg, Jasmine Forsell, Jennifer Andersson 2013-09-27


Att kulturnatten är på lördag har väl knappast undgått någon. Här på De Geer händer det många olika spännande saker. Vi på Lärkan pratade med två bildlärare, Anna Frisendahl och Marie Liljegren Kreuger om vad man kan göra i morgon.


Det hela kommer börja ungefär vid två med ett färgkrig på gården och när man sedan kommer in i skolan får man välja på ett brett kulturutbud.
Vi är lite oroliga över färgkriget ifall det skvätter, men jag vet att det kommer bli bra, säger Marie.
 

 Alla elever som går estetiska programmet är med och arrangerar. Kursen heter Estetisk kommunikation och började redan i ettan. Förberedelserna har pågått ett tag sedan innan, men den här veckan har en så kallad koncentrationsvecka ägt rum. Det finns små event utspridda på hela skolan. Taveljakt med tjuv och polis och en trappa upp kommer man kunna lyssna på en sågfiol och dansa med masker i en frigörande dans.
- Tyvärr hinner man inte se allt, så man får välja, säger Marie. 

 I källaren kommer en spökvandringen hålla till, i aulan kommer man kunna se en färgglad glamourshow. De kommer i en dans måla en regnbåge som symboliserar fri kärlek.
- Den kommer handla om att man får älska vem man vill och betona vikten av jämställdhet, säger Anna. Lärkan rekommenderar alla att ska komma hit. Det kommer bli grymt!  


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin