De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Förstår du inte - men ljug då!


Anna Malmborg 2013-09-18


Du har säkert varit med om att du inte har hört vad en person säger. När du tillslut sagt ”va?” tre gånger och fortfarande inte hört skrattar du lite genant och mumlar något. Det gäller att hålla masken vid rätt tillfällen för att undvika pinsamma situationer.  


Det finns säkert människor som tycker att ingeting är pinsamt. Jag är inte alls en av dem, jag har snarare små reflexmässiga meningar eller gester på lager för att undvika sådana situationer. Här är några exempel på hur man klarar sig ur obekväma situationer på bästa möjliga sätt. 

  • En person har stått väldigt länge och förklarat något för dig, men du förstår ingeting. Allt känns bara mer och mer invecklat och det går runt i huvudet. När personen äntligen är klar och frågar om du har förstår svarar du självklart inte som det är, då du känner dig jobbig och blåst. Ett enkelt ”ja” och du har det ur vägen.
  • Du har gått fel. För ett kvarter sedan skulle du svängt in. Att bara vända känns underligt. Nu har du två alternativ. Antingen tar du upp telefonen för att ”läsa ett sms”. I smset (som egentligen inte finns) står det att det har blivit ändrade planer och att du kan gå hem. Det är nu fritt fram att vända. Du kan också gå runt så du hamnar på gatan bredvid. Det blir en omväg, men allt för att inte verka vilsen.
  • Du är med människor du inte helt känner dig bekväm med. Alla sitter ner och du ska sätta dig på en stol. Precis när du sätter dig ner dras stolen lite bakåt och ett pruttliknande ljud hörs. Genast försöker du återskapa det ljudet för att inte sällskapet ska misstänka något. Du sitter och drar stolen fram och tillbaka frenetiskt. Tyvärr kommer du inte att lyckas, det finns ingen räddning, skratta bara lite tafatt och glöm bort det. 




Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin