De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

I-landsproblemen här för att stanna 


Emma Svensson 2012-05-23


Små problem som blir stora och förstör din dag. Det kallas I-landsproblem. Mina bekymmer startar redan på morgonen. 


Tänk dig att du vaknar upp en morgon och mår hur bra som helst. Men du vet inte vad du ska ha på dig. Det är säkert väldigt många som har haft samma problem. Det har jag i alla fall. Jag står där vid garderoben eller byrån och bara stirrar på mina kläder. Jag vet helt enkelt inte var jag ska börja. Om jag hittar ett par snygga byxor hittar jag inte en tröja till dem, och så kan det hålla på. I det läget struntar jag i om jag kommer för sent. Jag bara måste ha något snyggt. 

Men efter mycket om och men hittar jag något hyfsat och är äntligen klar. Nu är jag redo att ta cykeln och cykla iväg till skolan. Det är en perfekt dag för att cykla och det är soligt och skönt ute. Men då kommer dagens andra i-landsproblem: Dessa farthinder som man måste cykla över. Guppen förstör farten. Om jag inte saktar ner får jag garanterat väldigt ont i bakdelen! Aj!Det går heller inte att försöka slingra sig mellan hindren, då är det risk att ramla och förstöra de väl utvalda kläderna! 

Till slut kommer jag fram men problemen slutar inte här. I min klass känns det verkligen som om jag är den enda som äger ett sudd, och det kastats fram och tillbaka mellan bänkarna. Då och då glömmer vissa personer (Jag säger inte vilka, men ni vet vilka ni är.) att lämna tillbaka min väl använda ägodel. Köp ett eget sudd för fem spänn och låt mitt vara ifred!

 Väl hemma är jag hungrig som en varg och bestämmer mig för att ta fram något gott. Men när jag står där vid kylen finns det visserligen mycket välja mellan men inget jag vill ha.Jag är för lat för att laga något rejält, men det lilla duger inte. 

Det sista problemet idag är när jag går och lägger mig. Jag har lagt mig till rätta och ska precis somna när jag kommer på något jag måste göra.Till exempel att göra matteläxan som ska vara klart tills i morgon. Då ligger jag och stressar över det och tänker hur jag ska förklara mig för matteläraren.Jag har inte heller direkt orken att gå upp och göra de här svåra och tråkiga uppgifterna. Det dröjer det ganska länge innan jag kan somna och dagen efter är jag trött och slö.

Och det värsta av allt: imorgon är det samma visa. I-landsproblemen är här för att stanna. 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin