De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Tv-spel kan leda till framtidens musik
 


Anna Malmborg 2013-03-08


Sevag Yacoub, 16 år, har odödliga drömmar, fast det är inte så konstigt eftersom han är gitarristen i metalbandet Immortal Days. Han vill komma på en ny undergenre för sin musikstil, men hur det ska låta är ännu oklart.
 

Grunden till Sevags gitarrintresse är tv-spelet Guitar Hero. En vän sa att han skulle börja spela på en riktig gitarr istället för en spelkonsol. Det var då intresset för intrumnetet började. Han var med på ett läger vid namn ”Stage Camp” för att utvecklas och det var där han träffade sina framtida bandmedlemmar. Bandet gjorde då punkiga covers på låtar som de gillade. De hade även ett annat bandnamn, Sweet Chili. Efter ett års uppehåll träffades de igen och denna gång utan sångare, men med en basist och ett nytt bandnamn.
- Det var då det började bli mer seriöst. 

Karusellen snurrar igen för Immortal Days
Det var inte förrän de började skriva sina egna låtar de utvecklades till metal. Nu spelar de progressive metal och är ett instrumentalt band, däremot söker de en sångare. De började spela på olika ställen, och har nu varit med i Livekarusellen i två år. Av de 60 band som deltog förra året krävdes det att man var en av de 18 bästa för att komma med i semifinal. Tyvärr föll de precis på mållinjen och slutade på en tjugonde plats.

- Det var väldigt surt och vi blev besvikna, men det är sådant man får ta. 
I år har de uppträtt en gång i Livekarusellen, men två gånger till väntar i mars. 


Första skivan skapas

För inte alls länge sedan släppte de en skiva. Första februari för att vara exakt. Skivan innehåller deras egna låtar och det är Sevag som främst står för skrivandet. Han berättar att han skriver ett stycke, visar upp det för bandet och sedan skriver de resten ihop. Skivan spelades in i en studio i Linköping. Jag undrade direkt hur de hade råd med det.  

Vi hade sparat ihop pengar och när det var tillräckligt så var det bara att spela in.


Visioner om framtidens musik

Sevag har många drömmar om framtiden, men hans största dröm är att skapa en ny undergenre till metal.

- Men hur den ska låta är ännu oklart. Huvudsaken är att det är något som inte gjorts förut.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin