De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Paulinn har dans i blodet


Johanna Sühl 2014-02-12


Paulinn Melberg spenderar 16 timmar i veckan i danssalarna. Hon går sista året på De Geers danslinje och vill nu till hösten söka in på balettakademien i Sverige och Iwanson i Tyskland
-Mitt mål är att dansa på heltid, säger Paulinn.

 

Systrarna Melberg har alla fyra ett brinnande intresse för dans. Paulinns två storasystrar gick här på De Geers danslinje och vidareutbildar sig nu på dansskolan Iwanson i Tyskland. Hennes äldsta syster Gabriella gick ut förra året och hennes näst äldsta syster Carolina studerar fortfarande där. 
Mina systrar får mig att kämpa, jag känner mig bra, dom uppmuntrar mig så mycket, jag vill uppnå det dom har nått och bli ännu bättre.
Hon har även en lillasyster som nu till hösten söker dans här på skolan.

 Hon säger att valet av skola och linje var självklart.
- Skolan är fin, lärarna är bra. Det är skönt att kunna göra något man älskar på skoltid.
Hon säger att det är lagom mycket dans i skolan och att dom har mer dans nu i trean än i ettan, det gillar hon. En speciell händelse som gav Paulinn en adrenalinkick var när hon gjorde ”dirty-dancinglyftet”. Det är ett lyft från den kända filmen Dirty Dancing då Patrik Swayze tar Jennifer Grey i midjan och lyfter upp henne över sitt huvud med raka armar.
- Det var kul, men samtidigt så läskigt. 

 Om man vill bli duktig i något måste man träna mycket på det. Utöver fyra dansträningar i skolan så dansar hon även fem gånger i veckan på kvällstid. Då är det jazz, balett, modernt, hiphop och feminin vibe som gäller. Sammanlagt spenderar hon ungefär 16 timmar i veckan i danssalen. För att vilja dansa så mycket så måste det finnas något som fångar upp intresset.
- Det är kul att röra på sig till musik, uttrycka känslor och förmedla budskap, säger hon. 

 Varje år har skolan en musikal, årets musikal heter ”The Weddingsinger” och två repetitioner har redan ägt rum. Som man hör på namnet handlar musikalen om ett bröllop. Paulinn ska dansa i öppningsnumret, sjunga i ensemblen  och vara en brudtärna senare i musikalen.
- Jag ser fram emot det, säger hon och ler. 

 På estet dans så åker treorna till Kenya och har gjort det sedan några år tillbaka, där hjälper dom barn till att få det bättre, men Paulinn valde att hoppa av den resan.
- Det är svårt med säkerheten, det har varit lite terrorattacker mot shoppingcentret och till stället där vi skulle ”chillaxa” på och under tiden jag skulle varit där är det många auditionstill skolorna jag vill söka till, så då fick jag ingen lust. 

 Paulinn vill följa sina systrars fotspår och läsa vidare på större dansskolor direkt efter sommaren. På dansskolorna hon vill in på har man bara dans, dansteori och anatomi.
- Jag vill helst komma in på balettakademien i Stockholm, Göteborg eller Iwanson i Tyskland, säger Paulinn. 

 Slutligen frågar jag vad som är roligast att dansa, det var en svår fråga tyckte Paulinn. Det beror tydligen på vilket humör man är på.
- Jazz är en glad dans, modern dans är känslosam och balett är skitkul, mycket teknik, säger Paulinn och ler.
Vi avslutar intervjun och hon försvinner iväg i korridoren med ett leende på läpparna på väg till nästa dansträning. 

 


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin