De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Resor, minnen för livet


Karin Larsson 2014-02-28


Karin Kristensson har besökt många olika ställen och platser i världen under sina år. Tyskland, London, USA, Skottland, Bulgarien, Kanarieöarna, Kreta och många fler ställen. Fått upptäcka nytt godis och upptäckt platser som hon läst om i böcker.


Promenad över Brooklyn bridge. 

En USA-resa i tre veckor med sin familj, besöka och uppleva självaste New York och Miami - Det är mångas dröm att få uppleva detta. För Karin var det här verklighet. Tillsammans med sin familj besökte New York i en och en halv vecka under deras USA-resa. Hon och hennes familj hade mycket tid till att hitta på och besöka olika plaster och sevärdheter. En kväll bestämde de sig för att ta en tur till Brooklyn där de besökte  Brooklyn bridge för att ta en promenad över den.
-
Jag satte på Imagine Dragons när jag gick över bron på kvällen med min familj. Det är något som jag kommer minnas, Säger Karin.

Under tiden Karin och hennes familj var i New York besökte de Central Park och upptäckte staden. Karin läste en bok och upptäckte då att dom hade besökt vissa ställen från boken.

 

Konstiga upplevelser, bra minnen. 

Det jag fick höra när jag frågade denna fråga var riktigt roliga grejer. Det första av alla konstiga grejer som hon har gjort är när hon och hennes kompis så bestämde dom sig för att börja dansa dansen som dom kallar ’shuffla’. Jag får en riktigt fin uppvisning på hur man gör denna dans. En annan rolig händelse som hände var när dom var i London. Det var fotbollsmatch mellan England och Skottland och på Trafalgar square var det fullt med skottar i kilt. När hon var i London fick hon vara med om en grej till. Hon steg på fel tåg och var nära på att åka iväg till fel ställe än dit hon skulle. Jag får reda på många olika roliga händelser och det kommer jag helt klart komma ihåg.

 

Inte mat, gillar mest godis.

Jag frågade Karin en klassisk fråga. Vad hennes favoriträtt var från ett annat land. Det svar jag fick var inte väntat. Hon satt och tänkte ett bra tag innan jag fick svaret att hon gillade M&M med jordnöttssmör i som hon hade ätit när hon var i USA. 
-Det är ingen mat utan det är mest godis som jag har upptäckt och som jag gillar, Säger Karin.

 

Volontär och en lista med mål.

Hon och hennes kompis har skrivit en varsin lista på vad dom vill göra och uppnå i framtiden. Dom ville bada i en fontän i Rom, skrika ut i Grand Canyon och träffa en munk i Tibet. I framtiden vill Karin uppleva Asien så som Tibet, Indien och Kina.
-Jag vill uppleva kulturen i Asien, Säger Karin.

När hon blir äldre vill hon jobba som volontär i Afrika och hjälpa andra människor.

 

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin