« Föreg. Nästa »

100 000 personer – har samlat in pengar


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Pressmeddelande från Världens Barn 2016

100 000 personer
– har samlat in pengar


Christer Falk 2016-10-10


Riksinsamlingen Världens Barn kulminerade i helgen. Engagemanget var rekordstort. 100 000 personer beräknas ha deltagit i olika insamlingsaktiveter. Årets insamling har i dagsläget inbringat drygt 65 miljoner kronor.


Världens Barn är Sveriges största insamling. För 18e året genomfördes Riksinsamlingen Världens Barn. Bara via insamlingsbössor beräknas det ha inkommit runt 15-20 miljoner kronor. Till detta kommer konserter, secondhandförsäljning, kollekter, föreningsaktiviteter, företagsgåvor och mycket mera. I samtliga landets 290 kommuner har det genomförts aktiviteter för att kunna ge stöd åt de mest utsatta barnen i vår värld.


Vi ser ett ökat engagemang utanför de medverkande organisationerna, berättar Evy Jonsson som leder Riksinsamlingen. Genom samarbete med föreningar och organisationer som bland annat Scoutförbundet, Sverok och Friskis och Svettis beräknas en helt ny grupp ha engagerat sig i insamlingen.


Världens Barn är en öppen insamling och många som inte är medlemmar i en humanitär organisation känner att det här är ett tillfälle att vara med och göra skillnad för barnen. Något som känns angeläget för allt fler när vi dagligen påminns om barns utsatthet i världen.


100 000 personer beräknas ha deltagit i olika insamlingsaktiveter och årets insamling har i dagsläget inbringat drygt 65 miljoner kronor.


Långsiktighet i en labil värld

Världens Barn verkar för barns rättigheter och för hälsa och utbildning. När Radiohjälpen beviljar medel till projekt prioriterar man långsiktighet.

Världens Barn-insatser ska vara långsiktiga säger Radiohjälpens generalsekreterare Per Byman. Däremot får de gärna äga rum i humanitära kontexter i anslutning till katastrofer, flyktingsituationer, undernäring och liknande. Men det ska inte vara kortsiktiga insatser utan vi prioriterar långsiktighet,


Vi jobbar för de barn som har det allra, allra svårast, för diskriminerade barn som inte får gå i skolan och för barn som saknar trygga vuxna, berättar Elisabeth Dahlin, ordförande för Världens Barn och generalsekreterare för Rädda Barnen som är en av de 15 organisationer som genomför riksinsamlingen och också kanaliserar delar av de inkomna medlen.


Vi arbetar för att ge barn en framtid och för att barn ska slippa lämna sina hem och för dem som har tvingats lämna sina hem, både inom sitt land och utanför. Barns rätt till hälsa och utveckling står i fokus och utbildning är nyckeln till utveckling.


För 100 kr kan fyra barn gå i skolan i en månad och det kostar 1 200 kronor för att fyra barn ska få gå i skola ett helt år. Utbildning är nyckeln till utveckling, avslutar hon.


P4s 25 lokala radiokanaler tävlar sinsemellan och rapporterar om lokala aktiviteter och SVT s stora gala
Tillsammans för Världens Barn utgör en stor draghjälp i kommunkampen det lite lekfulla inslag som finns med som ett tävlingsmoment för att sporra till mera insamling.

I år tog mångåriga vinnarkommunen Sorsele åter igen hem segern som Sveriges mest generösa kommun men ett imponerande resultat på 131 kr/invånare.

Resultat i kommunkampen


Mest generösa kommun
Sorsele 131,29 Arjeplog 80,45 Öckerö 66,19


Mest generösa storstad
Örebro 11,29 Örnsköldsvik 8,69 Eskilstuna 8,65


Mest generösa län
Gotland 15,23 Örebro 11,49 Kronoberg 9,25


Årets uppstickare

Älvkarleby ökade med 622 procent. 


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com