« Föreg. Nästa »

Femton utmärkelser


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Femton utmärkelser


Christer Falk 2011-08-21

Ingvar \
Ingvar "Sella" Johansson vid sin uppskattade Mustang.

Inte mindre än 15 olika utmärkelser har Ingvar ”Sella” Johansson och hans Mustang GT från 2006 tagit hem vid Mustangträffar runt om i Sverige.
– Många Mustangfrälsta tycker att min bil hör till de vackraste som finns, säger Sella och visar stolt upp sin bil med stort B.

2006 reste Ingvar ”Sella” Johansson över till USA och köpte sin då helt nya Mustang. Sella flög och bilen fick åka båt till Sverige och Göteborg. 

– När bilen anlänt till Sverige började jag mitt arbete med bilen. Jag bytte bromsar, speglar och grillen. Till det köpte jag ett helt stylingkit. Min ambition var och är att göra bilen personlig och unik. Därför köpte jag även in Fords original kompressor – en trimsats helt enkelt, säger Ingvar.

Visar upp sig
2007 började ”Sella” åka på Mustangträffar med sin nya bil runt om i landet. Från första träffen började utmärkelserna ramla in.
– Det känns naturligtvis riktigt bra att man gillar min bil. Jag har ju ändå lagt ned många timmars arbete, så uppskattningen känns bra.

En bland de 200 läckraste – av 10 000 bilar
I somras blev Sellas bil uttagen till finbilscruisingen vid Big Power Meet i Västerås.
– Tillsammans med 200 andra bilar åkte jag runt i ett avstängt Västerås. En maffig känsla. Vi körde en 5 kilometerslinga och bara blänkte.

Sverigeträff
För tre veckor sedan var det dags igen. På High Chaparall i Småland samlades Mustangentusiaster från hela landet.
– Vi var 300 mustanger och dubbelt så många entusiaster. Min bil utsågs till en av de fem finaste. Top Five alltså. Med mig hem fick jag den här fina bucklan, säger Sella och poserar med bucklan fram för vinnarbilen.

Renoverar
Bredvid vinnarbilen står en nylackad röd Mustang av årsmodellen 1968.
– En riktig raritet. Det här är en Big Block Mustang som jag också hämtade hem från USA. Den var inte det minsta vacker när den anlände till Sverige och Borås. Men nu är den på väg att återhämta sig, skrattar mustangentusiasten Johansson.
– Jag har bytt det mesta. Lagt ner oerhört mycket arbete men ett roligt arbete.
Vad jag förstår måste man ha tålamod för att klara den här typen av arbete. Har du lärt dig att inte ha bråttom?
– Tålamod är a och o. Och varför ska jag ha bråttom när jag sysslar med något som jag tycker är det roligaste man kan göra. Så jag har lärt mig att ha tålamod och riktigt ta vara på jobbet. Då blir resultatet allra bäst. Jag hinner med att tänka efter, hitta de rätta prylarna och därmed ökar kvaliteten på det arbete jag utför, menar Ingvar ”Sella” Johansson som än har många timmars arbete kvar på den unika Mustangen från 1968.
– Titta här, säger Sella och visar varvräknaren.
– Den går ända upp till 8000 varv per minut. Den var original i den här bilen. Sånt finns inte längre.

Ny motor
För att hitta rätt motor till bilen har Ingvar letat sig genom många olika hemsidor på nätet.
– Jag har letat ihop en komplett motor och det är inga dåliga prylar jag hittat. Topparna är tillverkades från 1966 men inte nu längre. Den motor som tillverkades 1966 vann Le Mans 1966. Och inte nog med det, den plockade även hem andra och tredje priset. Då satt motorn i en Mustang GT 40. Nu har jag lyckats plocka ihop en motor som motsvarar originalet. 650 hästkrafter fick man en gång ur den här motorn…, säger Mustangentusiasten Ingvar ”Sella” Johansson.

Artikelan har varit publicerad i AnnonsMarknan nr 13 2011.
 



En del av prissamlingen
En del av prissamlingen


Mustangen som många tycker tillhör den främsta i landet...
Mustangen som många tycker tillhör den främsta i landet...


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com