« Föreg. Nästa »

Femton utmärkelser


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Femton utmärkelser


Christer Falk 2011-08-21

Ingvar \
Ingvar "Sella" Johansson vid sin uppskattade Mustang.

Inte mindre än 15 olika utmärkelser har Ingvar ”Sella” Johansson och hans Mustang GT från 2006 tagit hem vid Mustangträffar runt om i Sverige.
– Många Mustangfrälsta tycker att min bil hör till de vackraste som finns, säger Sella och visar stolt upp sin bil med stort B.

2006 reste Ingvar ”Sella” Johansson över till USA och köpte sin då helt nya Mustang. Sella flög och bilen fick åka båt till Sverige och Göteborg. 

– När bilen anlänt till Sverige började jag mitt arbete med bilen. Jag bytte bromsar, speglar och grillen. Till det köpte jag ett helt stylingkit. Min ambition var och är att göra bilen personlig och unik. Därför köpte jag även in Fords original kompressor – en trimsats helt enkelt, säger Ingvar.

Visar upp sig
2007 började ”Sella” åka på Mustangträffar med sin nya bil runt om i landet. Från första träffen började utmärkelserna ramla in.
– Det känns naturligtvis riktigt bra att man gillar min bil. Jag har ju ändå lagt ned många timmars arbete, så uppskattningen känns bra.

En bland de 200 läckraste – av 10 000 bilar
I somras blev Sellas bil uttagen till finbilscruisingen vid Big Power Meet i Västerås.
– Tillsammans med 200 andra bilar åkte jag runt i ett avstängt Västerås. En maffig känsla. Vi körde en 5 kilometerslinga och bara blänkte.

Sverigeträff
För tre veckor sedan var det dags igen. På High Chaparall i Småland samlades Mustangentusiaster från hela landet.
– Vi var 300 mustanger och dubbelt så många entusiaster. Min bil utsågs till en av de fem finaste. Top Five alltså. Med mig hem fick jag den här fina bucklan, säger Sella och poserar med bucklan fram för vinnarbilen.

Renoverar
Bredvid vinnarbilen står en nylackad röd Mustang av årsmodellen 1968.
– En riktig raritet. Det här är en Big Block Mustang som jag också hämtade hem från USA. Den var inte det minsta vacker när den anlände till Sverige och Borås. Men nu är den på väg att återhämta sig, skrattar mustangentusiasten Johansson.
– Jag har bytt det mesta. Lagt ner oerhört mycket arbete men ett roligt arbete.
Vad jag förstår måste man ha tålamod för att klara den här typen av arbete. Har du lärt dig att inte ha bråttom?
– Tålamod är a och o. Och varför ska jag ha bråttom när jag sysslar med något som jag tycker är det roligaste man kan göra. Så jag har lärt mig att ha tålamod och riktigt ta vara på jobbet. Då blir resultatet allra bäst. Jag hinner med att tänka efter, hitta de rätta prylarna och därmed ökar kvaliteten på det arbete jag utför, menar Ingvar ”Sella” Johansson som än har många timmars arbete kvar på den unika Mustangen från 1968.
– Titta här, säger Sella och visar varvräknaren.
– Den går ända upp till 8000 varv per minut. Den var original i den här bilen. Sånt finns inte längre.

Ny motor
För att hitta rätt motor till bilen har Ingvar letat sig genom många olika hemsidor på nätet.
– Jag har letat ihop en komplett motor och det är inga dåliga prylar jag hittat. Topparna är tillverkades från 1966 men inte nu längre. Den motor som tillverkades 1966 vann Le Mans 1966. Och inte nog med det, den plockade även hem andra och tredje priset. Då satt motorn i en Mustang GT 40. Nu har jag lyckats plocka ihop en motor som motsvarar originalet. 650 hästkrafter fick man en gång ur den här motorn…, säger Mustangentusiasten Ingvar ”Sella” Johansson.

Artikelan har varit publicerad i AnnonsMarknan nr 13 2011.
 En del av prissamlingen
En del av prissamlingen


Mustangen som många tycker tillhör den främsta i landet...
Mustangen som många tycker tillhör den främsta i landet...


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com