« Föreg. Nästa »

Försöker majoritetens politiker gömma sig...


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Försöker majoritetens politiker gömma sig...


Christer Falk 2019-08-22

”Innan mötet dök också upp en oanmäld gäst som på eget bevåg var innanför fortfarande avstängt område och även inne i lokalerna där vi förbereder ett möte som inte är öppet för allmänheten”.
Klicka på bilden - se och hör en dryg minut av "Flytten av Tingshuset"

Ovanstående är en del av den förklaring som samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Sandra Eliasson (C), ger på Bollebygdsalliansens facebooksida till varför hon nekade mig att ta en ett par bilder, ett par korta filmsekvenser på alliansens ledamöter i samhällsbyggnadsnämnden den 19 augusti 2019.

Sandra Eliasson skriver även: ”avböjde å bollebygdsalliansens vägnar att kommentera något i det läget”. Jag bad aldrig om någon kommentar – jag förklarade att jag följt flytten av Tingshuset från start och ville även dokumentera detta.

Det kan knappast vara helt obekant för Sandra Eliasson att jag dokumenterat flytten av Tingshuset från sommaren 2018 och fram till dags dato. Att Sandare Eliasson ser mig som, ”en oanmäld gäst” är också en besynnerlig beskrivning. Vill hon dramatisera…

Publicerat
En hel del av det jag dokumenterat har jag publicerat här på bollebygdsnyheter.se – ännu en anledning till att Sandra och hennes ledamöter i samhällsbyggnadsnämnden förmodligen känt till mig.

Tillgång till byggarbetsplatsen
Redan innan flytten av Tingshuset gick igång kontaktade jag samhällsbyggnadsförvaltningen och bad om lov att få tillgång till byggarbetsplatsen för att på nära håll dokumentera flytten av Tingshuset. Från samhällsbyggnadsförvaltningen fick jag grönt ljus – men de bad mig kontakta företaget som fått uppdraget att utföra flytten. Kontakt togs med företaget och även där fick jag klartecken för att på nära håll dokumentera deras arbete.
Jag har alltså från början av året ”gått som barn i huset” på byggarbetsplatsen. Man har också bett mig använda gul väst när jag håller till på arbetsplatsen.

Detta är bakgrunden till att jag även den 19 augusti ”på eget bevåg” tog mig ”innanför fortfarande avstängt område”. Jag ville självklart ta några klipp när Tingshuset för första gången användes i skarpt läge. Och detta antar jag att Sandra Eliasson visste eftersom jag talat med henne om detta i samband med att jag filmade när möblerna flyttades tillbaka in i Tingshuset den 7 augusti.

Premiär
Filmen, Flytten av Tingshuset, har premiär den 20 oktober, klockan 17.00 i Nya Museet hos Hembygdsföreningen i Bollebygd. 

Du kan redan nu boka plats vid premiären och det gör du via mailadressen:
hakon.alfredsson@telia.com

Christer Falk


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com