« Föreg. Nästa »

Ljust inslag– vid gårdagens fullmäktigemöte


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Ljust inslag
– vid gårdagens fullmäktigemöte


Christer Falk 2018-10-26

Elsa Hansson i talarstolen.
Elsa Hansson i talarstolen.

Elsa Hansson blev tjejen som satte lite extra glans på gårdagens fullmäktigemöte i Bollebygd. Hon tycker det är roligt att åka skateboard och hade därför lämnat in ett medborgarförslag om att hon vill att det ska byggas en skateboardspark i Bollebygd.


Elsa var på plats, vilket inte hör till vanligheterna, och presenterade sitt medborgarförslag från talarstolen. Och det gjorde Elsa på ett mycket bra sätt.
Roligt när unga tar initiativ och följer sitt medborgarförslag ända fram till talarstolen
Bra gjort!

 

Här kan du läsa Elsas medborgarförslag:

Hej!
Jag heter Elsa och går på Bollebygdsskolan i klass 5B. Jag gillar att åka skateboard och att köra radiostyrd bil. Jag skulle jättegärna vilja ha en skatepark i Bollebygd för att varje gång jag ska åka skateboard på en skatepark så måste jag åka hela vägen till Göteborg!

Snälla hjälp mig med det! Om ni bygger en i Bollebygd så kommer det att användas, för jag vet att jag inte är den enda som vill ha en skatepark här. Det kan inte bara användas till såna med skateboards, man kan även köra radiostyrd bil där. Jag vet att det kostar pengar att bygga den… men det kommer vara värt det! Alla kan vara där: Vissa vuxna gillar att köra radiostyrd bil eller kanske drönare, vissa ungdomar kör skateboard och vissa barn åker sparkcykel!

Folk kommer kunna ha kul, och det vill ni väll? Hjälp mig nu för jag vill inte vänta!

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com