« Föreg. Nästa »

Få  i Bollebygd har rätt till full  a-kassa


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Få  i Bollebygd har rätt till full  a-kassa


Christer Falk 2014-08-20

Bara  en av 17 heltidsarbetande i Bollebygd kan i dag få full ersättning från  a-kassan vid arbetslöshet, visar nya  beräkningar från TCO. Antalet personer i  kommunen med fullt inkomstskydd skulle  öka från 190  till 1 247 personer med TCO:s  förslag om höjt inkomsttak i  arbetslöshetsförsäkringen.

–  A-kassan har urholkats under lång tid och ger inte längre inkomsttrygghet vid  arbetslöshet. Det får allvarliga följder för både enskilda hushåll och för  samhällsekonomin, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark.

En mycket liten  del av de heltidsarbetande kan få maximal ersättning från a-kassan vid  arbetslöshet, motsvarande 80 procent av den tidigare inkomsten. Den som har en  normalinkomst får i dag bara behålla kring hälften.

På grund av att  a-kassans nivå inte höjts sedan 2001 har arbetslösa förlorat tusentals kronor i  månaden i köpkraft, enligt en färsk TCO-studie. En ensamstående tjänsteman som  tjänar 27 100 kronor har exempelvis tappat 3 700 kronor. En  ensamstående privatanställd kvinna med två barn och en medelinkomst har  2 400 kronor mindre i plånboken än för tretton år sedan.

TCO:s  förslag till ny arbetslöshetsförsäkring innebär bland annat att inkomsttaket  höjs från 18 700 kronor i månaden till 27 500 kronor. För Bollebygd betyder det att ytterligare 1 057 heltidsarbetande i kommunen skulle  hamna under taket och kunna få fullt  inkomstskydd vid arbetslöshet. I hela Västra  Götalands län skulle drygt 189 000 fler personer än i dag få rätt  till full ersättning.

– Ju snabbare vi reparerar  arbetslöshetsförsäkringen, desto bättre för produktiviteten. En fungerande  a-kassa är ett smörjmedel i ekonomin och att höja inkomsttaket skulle därför  vara ett stöd för arbetslinjen, säger Eva Nordmark.

Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com