« Föreg. Nästa »

Vernissage, picknick och workshop


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Lördagen den 30 juni klockan 12.00

Vernissage, picknick och workshop


Christer Falk 2018-06-29


Imorgon, lördagen den 30 juni, bjuder Boy konsthall på vernissage, picknick och workshop på en och samma dag.
– Under tiden 30 juni till och med 21 juli kommer konstnären Nina Ölund Noreskär att ställa ut i vår konsthall. Därför vill vi uppmärksamma henns sommarnärvaro hos oss på ett lite annorlunda sätt, säger Sara Östebro vid Boy Konsthall i Bollebygd.

Använda vända - Nina Ölund Noreskär

30 juni - 21 juli 2018

 

Ninas arbeten är ofta ett kollektiv av målningar visade separat eller ibland tätt ihopsydda och kan ses både som måleri, skulptur och installationer. De ändrar titlar, form och presenteras olika över tid beroende på plats. Samma arbete kan ibland vara en hopvikt hög och ibland hänga i ett rep.

De görs aldrig med ett specifikt vis att presenteras på eller så görs de i nära relation till platsen de ska visas på. En stor del av praktiken är jobbet med presentationen av arbetet på plats. Märken och tecken från ateljén är synliga då hon inte hanterar materialet så varsamt i en blandung av snabba och långsamma processer. Hon använder en mängd olika tekniker såsom att dränka tygerna i färg, använda trycktekniker och låta processen sätta spår i materialet. I utställningssammanhang talar hon ofta om sina arbeten som ett resultat av en händelse i ateljén. Ett performativt arbete som betraktas i efterhand.

Vernissage 30 juni, 12.00-16.00I
Invigning i Boy konsthall, därefter gemensam promenad till biblioteksparken där det blir picknick i det gröna och öppen workshop där en kan få testa på de tekniker Nina använder i sitt arbete.

Invigning i konsthallen, 12.00
Picknick & workshop, 13.00-16.00

Använda vända - Nina Ölund Noreskär
30 juni - 21 juli

Öppet torsdag - lördag, 12.00-16.00

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com