« Föreg. Nästa »

Glädjande– men nu krävs politisk fokus på att klara kärnverksamheten


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Glädjande
– men nu krävs politisk fokus på att klara kärnverksamheten


Christer Falk 2016-07-08

Den 20 juni skrev Peter Rosholm (S) och Christer Johansson (M) under ett avtal med Stefan Söderkvist Fastighetsbolag AB för ett framtida bygge av en så kallad trädgårdsstad vid Forsa.<br />En del i Bollebygds utveckling mot Rävlanda och Härryda kommun.
Den 20 juni skrev Peter Rosholm (S) och Christer Johansson (M) under ett avtal med Stefan Söderkvist Fastighetsbolag AB för ett framtida bygge av en så kallad trädgårdsstad vid Forsa.
En del i Bollebygds utveckling mot Rävlanda och Härryda kommun.


Idag kom SCB:s befolkningsstatistik som visar att Bollebygds kommun har en nettoökning på hela 159 nya invånare under årets fem första månader.
– En ökning som handlar om 1,8 procent och skall jämföras med att vi ökade med 1,7 procent under hela 2015 – och det var ingen dålig ökning det heller, säger kommunstyrelsens vice ordförande Christer Johansson (M).


De siffror som nu kommer från SCB visar att Bollebygd förmodligen kommer att ligga i topp i hela landet när det gäller kommuners befolkningsutveckling.
– Håller den här trenden i sig och vi fortsätter att öka i samma takt resten av året så kommer vi att öka med cirka 4 procent, menar Christer Johansson som gläds över att fler och fler ser Bollebygd som en bra bostadsort.
Samtidigt känner Christer Johansson en viss oro inför de utmaningar som den här snabba befolkningsutvecklingen innebär.
– Vi måste fokusera på att klara våra kärnverksamheter. Barnomsorgen, förskolan, skolan, omsorgen och samhällsbyggnaden, säger Christer Johansson.

Så här i semestertider har vi ännu inte nått kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S), men vi räknar med att nå honom under lördagen och även få hans kommentarer till den snabba befolkningsökningen.

 

Överens
När det gäller kommunens framtida utveckling är de flesta politiker i kommunen i stort sett överens så några större politiska dueller kommer det inte att bli när det gäller att klara den kommunala servicen i den växande kommunen Bollebygd.
– Jag är övertygad om att vi från nu måste lägga allt politiskt fokus på att klara våra kärnverksamheter. Vi har varken tid eller råd att lägga så mycket av resurser på övriga frågor i kommunen, menar Christer Johansson och fortsätter.
– Vi måste helt enkelt svara upp till kommuninvånarnas rätt till kommunal service samtidigt som vi självklart måste klara de uppdrag som regering och riksdagen lägger på oss i kommunerna.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com