« Föreg. Nästa »

Glädjande– men nu krävs politisk fokus på att klara kärnverksamheten


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Glädjande
– men nu krävs politisk fokus på att klara kärnverksamheten


Christer Falk 2016-07-08

Den 20 juni skrev Peter Rosholm (S) och Christer Johansson (M) under ett avtal med Stefan Söderkvist Fastighetsbolag AB för ett framtida bygge av en så kallad trädgårdsstad vid Forsa.<br />En del i Bollebygds utveckling mot Rävlanda och Härryda kommun.
Den 20 juni skrev Peter Rosholm (S) och Christer Johansson (M) under ett avtal med Stefan Söderkvist Fastighetsbolag AB för ett framtida bygge av en så kallad trädgårdsstad vid Forsa.
En del i Bollebygds utveckling mot Rävlanda och Härryda kommun.


Idag kom SCB:s befolkningsstatistik som visar att Bollebygds kommun har en nettoökning på hela 159 nya invånare under årets fem första månader.
– En ökning som handlar om 1,8 procent och skall jämföras med att vi ökade med 1,7 procent under hela 2015 – och det var ingen dålig ökning det heller, säger kommunstyrelsens vice ordförande Christer Johansson (M).


De siffror som nu kommer från SCB visar att Bollebygd förmodligen kommer att ligga i topp i hela landet när det gäller kommuners befolkningsutveckling.
– Håller den här trenden i sig och vi fortsätter att öka i samma takt resten av året så kommer vi att öka med cirka 4 procent, menar Christer Johansson som gläds över att fler och fler ser Bollebygd som en bra bostadsort.
Samtidigt känner Christer Johansson en viss oro inför de utmaningar som den här snabba befolkningsutvecklingen innebär.
– Vi måste fokusera på att klara våra kärnverksamheter. Barnomsorgen, förskolan, skolan, omsorgen och samhällsbyggnaden, säger Christer Johansson.

Så här i semestertider har vi ännu inte nått kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S), men vi räknar med att nå honom under lördagen och även få hans kommentarer till den snabba befolkningsökningen.

 

Överens
När det gäller kommunens framtida utveckling är de flesta politiker i kommunen i stort sett överens så några större politiska dueller kommer det inte att bli när det gäller att klara den kommunala servicen i den växande kommunen Bollebygd.
– Jag är övertygad om att vi från nu måste lägga allt politiskt fokus på att klara våra kärnverksamheter. Vi har varken tid eller råd att lägga så mycket av resurser på övriga frågor i kommunen, menar Christer Johansson och fortsätter.
– Vi måste helt enkelt svara upp till kommuninvånarnas rätt till kommunal service samtidigt som vi självklart måste klara de uppdrag som regering och riksdagen lägger på oss i kommunerna.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com