« Föreg. Nästa »

34 nya tomter


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Eskilsby vill bygga vidare

34 nya tomter


Christer Falk 2007-04-17

Utsikten är imponerande från den plats där de nya tomterna är planerade.
Utsikten är imponerande från den plats där de nya tomterna är planerade.

Nu ligger första etappen Skräddargårdshöjd nästan helt färdig och redan nu är planeringen inför både etapp två och tre igång. Jan-Erik Eskilsby har ritningarna klara och vägar är framdragna till det som han hoppas ska bli de nya byggbara tomterna.

Öster om Skräddargårdshöjd etapp ett har Jan-Erik Eskilsby byggt nya skogsvägar och det är längs en sådan som han rattar sin bil mot toppen. Väl framme är utsikten över Bollebygd – betagande och det är lätt att förstå att här vill många bo.
-Trots att vi ligger i ett tidigt skede i planeringen är det redan två som ställt sig i kö för att få köpa tomt och bygga här, säger Jan-Erik Eskilsby samtidigt som han visar upp ritningen över de två nya etapperna.

34 tomter
De områden som det nu planeras för rymmer 34 tomter.
-Tomtstorlekarna är från cirka 1500 kvadratmeter och upp till 5000 kvadrat. Så det finns att välja på, menar byggherren som med viss stolthet nu ser hur den första etappen av Skräddargårdshöjd börjar sätta sig.
-Snart asfalterar vi området och i år kommer nog en hel del gräsmattor att vara gröna, säger Jan-Erik som hoppas att utbygganden av Skräddargårdshöjd kan komma igång tre till fyra år.

Referensområde
Med första etappen av Skräddargårdshöjd som referensområde ser Jan-Erik Eskilsby postivt på framtiden.
-Jag är övertygad om att kommunens politiker ser den första etappen som något viktigt för kommunen och lika övertygad är jag att de kommer att agera på ett sätt som innebär att min tidtabell håller, menar Jan-Erik och låter blicken suga i sig utsikten och långt därnere syns kyrktornet och i horisonten är vårsolen på väg ner bakom skogskanten. Inte undra på att entusiasmen lyser i herr Eskilsbys ögon.Planeringen är klar för 34 nya tomter
Planeringen är klar för 34 nya tomter


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com