« Föreg. Nästa »

En samlingssal för drygt 400 och nya kontorslokaler– så vill moderaterna bygga ut Bollegården


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

En samlingssal för drygt 400 och nya kontorslokaler
– så vill moderaterna bygga ut Bollegården


Christer Falk 2016-03-14

Sverre Fredriksson, Christer Johansson, Bente Johansson och Ingrid Anderen presenterade idag moderaternas förslag om att bygga ut Bollegården.
Sverre Fredriksson, Christer Johansson, Bente Johansson och Ingrid Anderen presenterade idag moderaternas förslag om att bygga ut Bollegården.

Bollebygd växer och skaran pensionärer blir allt fler.
– Idag är det hela nio procent av befolkningen i Bollebygds kommun som är med i någon av pensionärsorganisationerna och fler lär det bli. Därför måste vi satsa på att även den gruppen tillgodoses på ett bra sätt, menar Christer Johansson, moderat och oppositionsråd i Bollebygd


750 medlemmar
De två pensionsorganisationerna i Bollebygd, PRO och SPF samlar idag cirka 750 medlemmar.
– De här föreningarna gör ett jättejobb med att aktivera och därmed förbygga ohälsa hos våra äldre. Men vi vet att de här föreningarna har lokalproblem och det vill vi ändra på genom att bygga ut Bollegården med en stor och ändamålsenlig samlingssal som kan ta in cirka 400 personer. Dessutom vill vi även bygga till en administrativ del där den administrativ personal kan samlas på ett och samma ställe på Bollegården, fortsätter Christer Johansson.
– Idag används till och med lägenheter som är avsedda för våra brukare som kontor och det kan vi undvika om vi bygger till även för administrationen, menar Bente Johansson.

 

Bollebo äger och bygger
Det är Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder, Bollebo i folkmun, som äger Bollegården och kommunen hyr.
– Jag ser det som realistiskt för Bollebo att bygga till Bollegården utifrån det förslag som vi nu lägger, säger Sverre Fredriksson (M) , vice ordförande i Bollebo.
– Vi kommer att få en ökad hyreskostnad på cirka en miljon men vi räknar med att det är väl investerade pengar, menar Bente Johansson ocdh hänvisar till att ohälsa också kostar pengar. 

Den ökade hyreskostnaden som Bente Johansson nämner kommer inte att ”drabba” kommunen förrän den dag det eventuella bygget är klart och kommunen flyttar in.

 

Rullar vidare
Nu ska moderaterna förankra sin idé bland sina politiska vänner inom oppositionen och de kommer att ha med tillbygget av Bollgården i sitt kommande budgetförslag.
– Jag tror att vårt förslag är så bra att vi får med oss de flesta politiker – oberoende av färg, säger Christer Johansson.


Spännande och vi får säkert anledning att återkomma till det här förslaget.

Mer om moderaternas förslag kan du läsa i nästa nummer av AnnonsMarknan. 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com