« Föreg. Nästa »

En samlingssal för drygt 400 och nya kontorslokaler– så vill moderaterna bygga ut Bollegården


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

En samlingssal för drygt 400 och nya kontorslokaler
– så vill moderaterna bygga ut Bollegården


Christer Falk 2016-03-14

Sverre Fredriksson, Christer Johansson, Bente Johansson och Ingrid Anderen presenterade idag moderaternas förslag om att bygga ut Bollegården.
Sverre Fredriksson, Christer Johansson, Bente Johansson och Ingrid Anderen presenterade idag moderaternas förslag om att bygga ut Bollegården.

Bollebygd växer och skaran pensionärer blir allt fler.
– Idag är det hela nio procent av befolkningen i Bollebygds kommun som är med i någon av pensionärsorganisationerna och fler lär det bli. Därför måste vi satsa på att även den gruppen tillgodoses på ett bra sätt, menar Christer Johansson, moderat och oppositionsråd i Bollebygd


750 medlemmar
De två pensionsorganisationerna i Bollebygd, PRO och SPF samlar idag cirka 750 medlemmar.
– De här föreningarna gör ett jättejobb med att aktivera och därmed förbygga ohälsa hos våra äldre. Men vi vet att de här föreningarna har lokalproblem och det vill vi ändra på genom att bygga ut Bollegården med en stor och ändamålsenlig samlingssal som kan ta in cirka 400 personer. Dessutom vill vi även bygga till en administrativ del där den administrativ personal kan samlas på ett och samma ställe på Bollegården, fortsätter Christer Johansson.
– Idag används till och med lägenheter som är avsedda för våra brukare som kontor och det kan vi undvika om vi bygger till även för administrationen, menar Bente Johansson.

 

Bollebo äger och bygger
Det är Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder, Bollebo i folkmun, som äger Bollegården och kommunen hyr.
– Jag ser det som realistiskt för Bollebo att bygga till Bollegården utifrån det förslag som vi nu lägger, säger Sverre Fredriksson (M) , vice ordförande i Bollebo.
– Vi kommer att få en ökad hyreskostnad på cirka en miljon men vi räknar med att det är väl investerade pengar, menar Bente Johansson ocdh hänvisar till att ohälsa också kostar pengar. 

Den ökade hyreskostnaden som Bente Johansson nämner kommer inte att ”drabba” kommunen förrän den dag det eventuella bygget är klart och kommunen flyttar in.

 

Rullar vidare
Nu ska moderaterna förankra sin idé bland sina politiska vänner inom oppositionen och de kommer att ha med tillbygget av Bollgården i sitt kommande budgetförslag.
– Jag tror att vårt förslag är så bra att vi får med oss de flesta politiker – oberoende av färg, säger Christer Johansson.


Spännande och vi får säkert anledning att återkomma till det här förslaget.

Mer om moderaternas förslag kan du läsa i nästa nummer av AnnonsMarknan. 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com