« Föreg. Nästa »

100-tals nya lägenheter i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

100-tals nya lägenheter i Bollebygd


Christer Falk 2006-12-12

Michaela Kleman, kommunarkitekt i Bollebygd som just nu har fullt upp.
Michaela Kleman, kommunarkitekt i Bollebygd som just nu har fullt upp.

Någonstans kring 100 nya lägenheter fördelade på både flerbostadshus och villor kommer att börja byggas under 2007 om allt går som vi hoppas, konstaterade kommunarkitekten när vi får en genomgång av byggläget i Bollebygds kommun.

Idag har fem nya byggplaner vunnit laga kraft och är därmed byggklara.
-Det handlar om Stationsvägen, Grönkullen, Hede, ICA Persson och Töllsjö. När det gäller Stationsvägen hoppas vi komma igång strax efter nyår med förarbeten för det parkeringsdäck som ska byggas på den pendelparkering som redan finns. Vi ska även rusta upp längs Stationsvägen och få ordning på parkeringsplatser och även anlägga en del parkområden. I början av 2007 ska garaget vid Bollebygds krog rivas och därmed kan arbetet med den nya järnvägsövergången och rondellen där Stationsvägen och Kungsbackavägen möts komma igång, berättar Michaela Kleman.

Grönkullen
Vid Grönkullemotet är det klart för bygge på två nya tomter för olika verksamheter och det är även klart för Flügger att bygga ut sitt centrallager när de så vill.
-Vi har även fått kommunstyrelsens uppdrag att titta på industri- och verksamhetstomter norr om motorvägen öster om Grönkullemotet. Ett område där kommunen äger en del mark.

Hede
Söder om järnvägen vid Hede är det nu klart för att bygga mellan 20 och 30 lägenheter i några flerbostadshus. På Hede kommer även 4-5 villor att byggas.
-Här har vi även planerat in två tomter för verksamheter av det lättare slaget. Något i stil med Alfredssons Offset, säger Michaela Kleman.

ICA Persson
På den tomt där ICA Persson tidigare hade sin affär är det nu klart för fastighetsägaren att bygga någon form av fastighet.
-Här liksom på de flesta byggklara tomterna är det fastighetsägaren som bestämmer hur och vad man vill bygga, eftersom tomterna är privatägda. Här hopps vi ändå på att fastighetsägaren väljer att bygga något som blir en del av en fin inramning av Gästgivartorget.

Töllsjö
Det är även klart för bygge av 6 villor i norra Töllsjö och det planeras även för bygge av 4-10 lägenheter mellan skolan och idrottshallen.
-Planerna för villorna har vunnit laga kraft medan lägenheterna ännu är i utredningsstadiet

Rinnaplanen
Golfbana och bostäder kommer att byggas i Rinnaområdet. Planen har ännu inte vunnit laga kraft men vid kommunfullmäktigemötet den 14 december hoppas kommunarkitekten att ett positivt beslut ska tas.
-Ett trettiotal villor kommer att rymmas i Rinnaområdet.

Prioriterat
Från kommunstyrelsen vill man nu prioritera en översyn av hela centrum.
-Vi ska titta på trafik, parkeringar och grönområden. Vi ska även prioritera planerna på att bygga ut Bollebygds Krog och där gäller det både lägenheter och verksamhet.

Wernergården
Det är också klart att bygga 10-11 villor där Wernergården en gång stod.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com