« Föreg. Nästa »

Trender i Sjuhärads näringsliv inför 2016


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Trender i Sjuhärads näringsliv inför 2016


Christer Falk 2015-12-29

Visst kan det här lilla verktyget skapa skönhet och med det välbefinnande. Motion får man när man målar...
Visst kan det här lilla verktyget skapa skönhet och med det välbefinnande. Motion får man när man målar...

Färre privata vårdföretag, men mer skönhet. Det är trender i Sjuhärads näringsliv just nu. På Almi Väst träffar vi många företag som är i färd med att växa, starta, utvecklas. Här kommer en liten trendspaning inför 2016.


Fler utlandsfödda blir företagare
2015 innebar en ny situation i Sverige. Det behövs många goda krafter för att integrationen ska lyckas.

– På Almi Väst tror vi att företagande är en av nycklarna. Därför förstärker vi vår IFS-rådgivning. Vår erfarenhet är att utlandsfödda innebär en viktig injektion i näringslivet, en injektion som betyder nya perspektiv, andra erfarenheter och nya målgrupper, säger Anna Bergengren, kontorschef Almi Väst i Sjuhärad.

 

Färre vårdföretag
De senaste åren har en hel del företag inom vård och omsorg startat. I Sjuhärad märker vi av att det är färre som gör det nu. En förklaring kan vara de politiska vindarna och diskussioner kring vinster i välfärden som varit.

– En liten trend vi ser just nu är däremot skönhet, hälsa och välbefinnande, säger Anna Bergengren.

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com