« Föreg. Nästa »

Visst kan man turista i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Med anledning av (turist)inslaget i VästNytt

Visst kan man turista i Bollebygd


Christer Falk 2008-07-24

Här ser du några bilder från Vanna Kvarn i Olsfors.
Här ser du några bilder från Vanna Kvarn i Olsfors.

De allra flesta Bollebygdsbor som såg på VästNytt för någon vecka sedan trodde nog inte sina öron. Vad va det han sa kommunchefen - "här turistar man inte här bor man". Ingen kan väl påstå att Bollebygds kommun ligger i täten när det gäller turism - men för den som vill turista för en dag i Bollebygd finns det naturligtvis mycket att göra.

Den plats som besöks allra mest av dagbesökare är självklart Hulta Golfbana. En anläggning som är vida känd och är en golfbana som öppnar tidigt på våren och stänger sent på hösten. Det har till och med spelats golf under en nyårshelg i Bollebygd.

Fina vandringsleder
Från Gesebols bygdegård utgår flera olika vandringsleder av olika längd.
-Våra vandringsleder är populära och vandrarna är ganska många, berättar Kjell-Erik Eriksson, eldsjälen bakom vandringslederna.

Många badplatser
Inom kommunen finns hela sju kommunala badplatser. En vid Vannasjön i Olsfors, vid Viaredssjön i Hultafors, vid Stocksjön i Gesebol, i Töllsjö och vid Tubbared och Nedflo. Även vid Ballasjön, några få kilometer från Bollebygds centrum finns ett bad.

Hembygdsparker
För turisten som vill koppla av en stund i lugn och fin miljö finns hembygdsgårdarna i både Bollebygd och Töllsjö. Och miljön kring dammarna vid Vanna kvarn ger också en stunds naturupplevelse utöver vardagen.
Och varför inte ta sig till "TK-damm" och slappna av en stund där man genom ett fint arbete i samband med att den gamla kraftstationen revs fått en fin plats för en stund stilla ro. En stunds avkoppling som kan tonas samman med ljudet från den fria forsen.

Affärer
I centrala Bollebygd finns många affärer. En av dem är Nedergårdens Garn och Kläder som lockar många "utsocknes".

Naturen
Vill man bara vara en dag i Bollebygd så hade väl kommunchefen kunnat tala sig varm för vår fina natur. Och när vattenstånden är normala i kommunen så går det säkert att paddla i både Nolån och Sörån - även om man måste bära en del.

Fin broschyr
Under våren gav kommunen själva ut en liten fin broschyr som pekar på många fina naturområden i kommunen. Den kanske man borde kommit ihåg...

Turist tips
Har du kanske förslag på turisttips som vi kan berätta mer om - hör av dig till oss på www.bollebygdsnyheter.se genom vår mail: cfproduktion@telia.com

Ett annat tips
Någon av artiklarna här på www.bollebygdsnyheter.se kan säkert ge ett och annat turisttips - så bläddra gärna runt blad våra artiklar.







 

I kommunen finns sju kommunala badplatser vid sjöar med mycket fint badvatten
I kommunen finns sju kommunala badplatser vid sjöar med mycket fint badvatten


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com