« Föreg. Nästa »

Visst kan man turista i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Med anledning av (turist)inslaget i VästNytt

Visst kan man turista i Bollebygd


Christer Falk 2008-07-24

Här ser du några bilder från Vanna Kvarn i Olsfors.
Här ser du några bilder från Vanna Kvarn i Olsfors.

De allra flesta Bollebygdsbor som såg på VästNytt för någon vecka sedan trodde nog inte sina öron. Vad va det han sa kommunchefen - "här turistar man inte här bor man". Ingen kan väl påstå att Bollebygds kommun ligger i täten när det gäller turism - men för den som vill turista för en dag i Bollebygd finns det naturligtvis mycket att göra.

Den plats som besöks allra mest av dagbesökare är självklart Hulta Golfbana. En anläggning som är vida känd och är en golfbana som öppnar tidigt på våren och stänger sent på hösten. Det har till och med spelats golf under en nyårshelg i Bollebygd.

Fina vandringsleder
Från Gesebols bygdegård utgår flera olika vandringsleder av olika längd.
-Våra vandringsleder är populära och vandrarna är ganska många, berättar Kjell-Erik Eriksson, eldsjälen bakom vandringslederna.

Många badplatser
Inom kommunen finns hela sju kommunala badplatser. En vid Vannasjön i Olsfors, vid Viaredssjön i Hultafors, vid Stocksjön i Gesebol, i Töllsjö och vid Tubbared och Nedflo. Även vid Ballasjön, några få kilometer från Bollebygds centrum finns ett bad.

Hembygdsparker
För turisten som vill koppla av en stund i lugn och fin miljö finns hembygdsgårdarna i både Bollebygd och Töllsjö. Och miljön kring dammarna vid Vanna kvarn ger också en stunds naturupplevelse utöver vardagen.
Och varför inte ta sig till "TK-damm" och slappna av en stund där man genom ett fint arbete i samband med att den gamla kraftstationen revs fått en fin plats för en stund stilla ro. En stunds avkoppling som kan tonas samman med ljudet från den fria forsen.

Affärer
I centrala Bollebygd finns många affärer. En av dem är Nedergårdens Garn och Kläder som lockar många "utsocknes".

Naturen
Vill man bara vara en dag i Bollebygd så hade väl kommunchefen kunnat tala sig varm för vår fina natur. Och när vattenstånden är normala i kommunen så går det säkert att paddla i både Nolån och Sörån - även om man måste bära en del.

Fin broschyr
Under våren gav kommunen själva ut en liten fin broschyr som pekar på många fina naturområden i kommunen. Den kanske man borde kommit ihåg...

Turist tips
Har du kanske förslag på turisttips som vi kan berätta mer om - hör av dig till oss på www.bollebygdsnyheter.se genom vår mail: cfproduktion@telia.com

Ett annat tips
Någon av artiklarna här på www.bollebygdsnyheter.se kan säkert ge ett och annat turisttips - så bläddra gärna runt blad våra artiklar. 

I kommunen finns sju kommunala badplatser vid sjöar med mycket fint badvatten
I kommunen finns sju kommunala badplatser vid sjöar med mycket fint badvatten


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com