« Föreg. Nästa »

Nätverket bygger vidare


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nätverket bygger vidare


Christer Falk 2006-04-17

Nätverket samlat kring bordet. Från vänster Anders ”Skogen” Widerberg, Tina Sjöö, Ingalill Tejder, Kiki Sjölander, Gun Westin, Sofie Jonasson, Chantal Wahlen och Kerstin Wångsell bakom sig.
Nätverket samlat kring bordet. Från vänster Anders ”Skogen” Widerberg, Tina Sjöö, Ingalill Tejder, Kiki Sjölander, Gun Westin, Sofie Jonasson, Chantal Wahlen och Kerstin Wångsell bakom sig.

-Någon fortsättning blir det och nästa gång måste vi skaffa en större lokal, säger Chantal Wahlen som fått rollen som ”språkrör” för de företagare inom friskvårdsbranschen som deltog vid friskvårdsmässan för snart två månader sedan.

Det var något helt nytt som tio företagare och en idrottsförening bjöd in Bollebygdsborna till i slutet av februari. En friskvårdsmässa som erbjöd både prova på och föreläsningar.
-Vi kan glatt konstatera att intresset för våra verksamheter var stort. Flera hundra personer besökte Tingshuset och vi fick tillfälle att visa vad vi har att erbjuda, säger Chantal som tillsammans med Kerstin Wångsell är initiativtagare till det nätverk som idag är en verklighet bland dem som jobbar med olika former av friskvårdsinriktade hantverk.

Föreläsningar
Hela sju föreläsningar bjöds under friskvårdsmässan och det tror arrangörerna var en del av framgången.
-Den bredd som vi gemensamt kan visa upp speglades bland annat av rubrikerna på förläsningarna, menar Chantal Wahlen och ser friskvårdsmässan som början på något som gruppen tror kan bli riktigt bra.
-Framför oss ser vi möjligheter att skräddarsy arrangemang för olika grupper. Det kan handla om tjejgruppen som vill prova på och även lyssna till något föredrag, företag som vill ägna en dag eller halvdag åt friskvård eller kanske ett fotbollslag som vill veta mer om alternativa träningsformer. Det är nog bara fantasin som sätter begränsningar, tror Chantal och tillägger.
-Det vi arbetar med har ett gemensamt – att vi människor ska må bra.

Vardagen
En av anledningarna till att de här tio företagen har en marknad är kanske den stress som många idag upplever.
-Kraven på oss människor ökar hela tiden och då blir vi någon form av andningshål. Vi kan bjuda en stunds avkoppling, en stund som gör livet lite lättare, både på kort och längre sikt. Idag tycker många att det är värt några kronor att få koppla av, bli omhändertagen på ett professionellt sätt. En stund som lindrar, inte bara kroppen utan även själen, fortsätter Chantal Wahlen som är övertygad om att det samarbete som nu existerar bland de tio företagen är något som alla kommer att tjäna på i längden.
- Själv rekommenderar jag mina kunder vidare till de kollegor som jag vet kan erbjuda just den service som min kund är mest i behov av. Och ett bra erbjudande, en ”remiss” till någon som är specialist inom ett särskilt område skapar en positiv syn av oss, menar Chantal som numera har återkommande träffar med sina friskvårdskollegor. Och så planerar de för en ny friskvårdsmässa…

Lisa Edvardsson masserar en som vill känna på
Lisa Edvardsson masserar en som vill känna på


Ingalill Tejder låter Gunnel Krok pröva på healing
Ingalill Tejder låter Gunnel Krok pröva på healing


Tina Sjöö masserar en av besökarna på friskvårdsmässan tidigare i år.
Tina Sjöö masserar en av besökarna på friskvårdsmässan tidigare i år.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com