« Föreg. Nästa »

Klart för byggstart på Hedeberg


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Klart för byggstart på Hedeberg


Christer Falk 2012-06-23

Per-Anders Gustavsson och Carl Fredelin, Vice VD och VD vid BollebygdsHus i Bollebygd.
Per-Anders Gustavsson och Carl Fredelin, Vice VD och VD vid BollebygdsHus i Bollebygd.

Sedan några veckor är det klart för byggstart på området Hedberg i centrala Bollebygd. Ärendet har ”vunnit laga kraft” och det innebär att det är klart för byggstart.


– Tiden från idé till klart för bygge har tagit lite drygt två år. Det är en mycket snabb hantering och vi är verkligen nöjda med kommunens arbete, säger Per-Anders Gustavsson, vice VD vid BollebygdsHus.


Lyssna på kunden
Idag har BollebygdsHus en kö på cirka 30 personer som är intresserade av att bygga och bo i Bollebygd.

– Därför jobbar just nu våra arkitekter med att ta fram förslag på några olika boenden. Vi tittar på en radhusvariant, mindre flerbostadshus och kedjehus, säger Carl Fredelin som sedan dryga året tillbaka är ny delägare och VD i husföretaget.

Någon gång i augusti kommer BollebygdsHus att bjuda in sina kommande kunder till en informationskväll där man kommer att presentera några olika förslag på byggande.


30 hushåll

I husföretagets planering ligger att bygga cirka 30 boenden.

– Tillsammans med kommunen har vi skissat på en bebyggelse som kan rymma kring 30 boenderätter. Eftersom det här området ligger så nära centrum vill kommunen ha en tätare bebyggelse än i ett traditionellt villaområde. Men det utesluter inte att vissa boenden kommer att få några kvadratmeter gräsmatta, fortsätter Per-Anders Gustavsson.


Bästa av världar

Om det går som Per-Anders Gustavsson och Carl Fredelin hoppas och tror kan en byggstart bli aktuell i början av 2013.

– Förhoppningen är att vi kan bygg alla de 30 bostäderna på en gång men vi måste nog ändå räkna med att dela upp byggandet i två etapper. Om så blir fallet går en andra byggstart igång tidig vår 2014, säger Carl Fredelin.

– Det handlar naturligtvis om hur konjunkturen kommer att utvecklas. Våra kunder är beroende av hur ekonomi utvecklas när man är på väg att investera i en ny bostad, menar Per-Anders Gustavsson.


Går bra

Just nu går det bra för BollebygdsHus.

– Vi bygger 19 boenden i Landvetter och vi har just idag haft besök av norrmän som vill sälja våra hus i Norge. Ett par är redan sålda och blåser vinden vår väg kan det bli en hel del leveranser till Norge. Vi har även en agent i England som också sålt några hus. För någon vecka sedan hälsade de också på här i Bollebygd och vi får se…det kan bli något riktigt bra, säger Carl Fredelin.


Klart för bygge på Hedeberg i centrala Bollebygd.
Klart för bygge på Hedeberg i centrala Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com