« Föreg. Nästa »

Klart för byggstart på Hedeberg


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Klart för byggstart på Hedeberg


Christer Falk 2012-06-23

Per-Anders Gustavsson och Carl Fredelin, Vice VD och VD vid BollebygdsHus i Bollebygd.
Per-Anders Gustavsson och Carl Fredelin, Vice VD och VD vid BollebygdsHus i Bollebygd.

Sedan några veckor är det klart för byggstart på området Hedberg i centrala Bollebygd. Ärendet har ”vunnit laga kraft” och det innebär att det är klart för byggstart.


– Tiden från idé till klart för bygge har tagit lite drygt två år. Det är en mycket snabb hantering och vi är verkligen nöjda med kommunens arbete, säger Per-Anders Gustavsson, vice VD vid BollebygdsHus.


Lyssna på kunden
Idag har BollebygdsHus en kö på cirka 30 personer som är intresserade av att bygga och bo i Bollebygd.

– Därför jobbar just nu våra arkitekter med att ta fram förslag på några olika boenden. Vi tittar på en radhusvariant, mindre flerbostadshus och kedjehus, säger Carl Fredelin som sedan dryga året tillbaka är ny delägare och VD i husföretaget.

Någon gång i augusti kommer BollebygdsHus att bjuda in sina kommande kunder till en informationskväll där man kommer att presentera några olika förslag på byggande.


30 hushåll

I husföretagets planering ligger att bygga cirka 30 boenden.

– Tillsammans med kommunen har vi skissat på en bebyggelse som kan rymma kring 30 boenderätter. Eftersom det här området ligger så nära centrum vill kommunen ha en tätare bebyggelse än i ett traditionellt villaområde. Men det utesluter inte att vissa boenden kommer att få några kvadratmeter gräsmatta, fortsätter Per-Anders Gustavsson.


Bästa av världar

Om det går som Per-Anders Gustavsson och Carl Fredelin hoppas och tror kan en byggstart bli aktuell i början av 2013.

– Förhoppningen är att vi kan bygg alla de 30 bostäderna på en gång men vi måste nog ändå räkna med att dela upp byggandet i två etapper. Om så blir fallet går en andra byggstart igång tidig vår 2014, säger Carl Fredelin.

– Det handlar naturligtvis om hur konjunkturen kommer att utvecklas. Våra kunder är beroende av hur ekonomi utvecklas när man är på väg att investera i en ny bostad, menar Per-Anders Gustavsson.


Går bra

Just nu går det bra för BollebygdsHus.

– Vi bygger 19 boenden i Landvetter och vi har just idag haft besök av norrmän som vill sälja våra hus i Norge. Ett par är redan sålda och blåser vinden vår väg kan det bli en hel del leveranser till Norge. Vi har även en agent i England som också sålt några hus. För någon vecka sedan hälsade de också på här i Bollebygd och vi får se…det kan bli något riktigt bra, säger Carl Fredelin.


Klart för bygge på Hedeberg i centrala Bollebygd.
Klart för bygge på Hedeberg i centrala Bollebygd.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com