« Föreg. Nästa »

Bollebygd byter skepnad


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygd byter skepnad


Christer Falk 2006-11-10

Två gamla Bollebygdsfastigheter ska nu rivas och lämna plats för ett trettiotal bostadsrätter.
Två gamla Bollebygdsfastigheter ska nu rivas och lämna plats för ett trettiotal bostadsrätter.

Nu kommer ännu en del av Bollebygd att byta skepnad. Huset där idag Gretas Café och den nyöppnade korvkiosken finns samt grannhuset, ”Fiket”, har köpts av Mjöbäcksvillan och kommer att rivas för att ge plats för ett trettiotal bostadsrätter. ”Fiket” rivs redan nu i vinter. Det var nyheter som 35 intresserade företagare fick veta vid morgonens frukostmöte på Bollegården i Bollebygd.

Mjöbäcksvillans Stig Eliasson medverkade och informerade om den frågerunda företaget gjort när det gäller ett eventuellt byggande i Bollebygd.
-Genom annonsering i BT och Annonsmarknan har vi fått ett 60-tal intresserade som vi nu kommer att ta nya kontakter med, berättade Eliasson som av både bankfolk och mäklare fått fina vitsord om Bollebygd.
-Här finns tydligen en stor efterfrågan på bostäder och redan nu kan vi också konstatera att samarbetet med kommunen flyter mycket bra.

KETAB
Informerade om larm av olika slag gjorde företaget KETAB:s ägare Kenneth Andersson och tyvärr blir hans varor mer och mer efterfrågade. Han kunde även berätta att Posten är en av företagets senaste kunder och då förstår nog de flesta att KETAB har ett gott anseende när det gäller kompetens inom säkerhetsområdet.

Mera bygg
Kommunens planarkitekt Michaela Kleman visade upp de områden i kommunen som nu är klara för byggnation. Planarkitekten visade också en bild över framtidens Bollebygd – ett Bollebygd som börjar växa fram efter 2010.

Mer om frukostmötet och kommunens byggplaner i nästa nummer av AnnonsMarknan som utkommer den 28 november.

Att säkerhetsföretaget KETAB deltog vid kommunens frukostmöte missade ingen. Företagets ägare Kenneth Andersson informerade om olika former av larm.
Att säkerhetsföretaget KETAB deltog vid kommunens frukostmöte missade ingen. Företagets ägare Kenneth Andersson informerade om olika former av larm.Ett nytt Bollebygd växer fram efter 2010. Ett Bollebygd som förmodligen kommer att växa samman med Rävlanda.
Ett nytt Bollebygd växer fram efter 2010. Ett Bollebygd som förmodligen kommer att växa samman med Rävlanda.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com