« Föreg. Nästa »

Midsummer Roll In 2017 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Midsummer Roll In 2017

 


Christer Falk 2017-06-20


För andra året i rad arrangeras Midsummer Roll In i Bollebygd och platsen blir i år liksom förra året Bollekollen. Midsommardagen mellan 10.00-15.00
– Vid vårt första Midsummer Roll In kom 185 bilar. I år räknar vi därför med minst 150, men mycket har att göra med vilket väder årets midsommar kommer att bjuda, säger Thord Pettersson, Bollekollen.


Idén till Midsummer Roll In kommer från Linda Persson, en bollebygdstjej med stort intresse för bilar.
– När Linda kom till oss och tyckte att Bollekollen skulle vara perfekt för att arrangera en träff för bilar, motorcyklar och mopeder var det inte så myckt annat än att ge henne rätt. Och förra årets arrangemang visade att hon hade rätt, fortsätter Thord Pettersson.

 

Start klockan 10.00
Hur dagen kommer att gestalta sig när det gäller närvaron av fordon vet inte arrangörerna.
– Vi har valt att inte ha någon förbokning - med fjolårets succé i ryggsäcken tror och hoppas vi på ett liknande intresse för arrangemanget i år, menar Thord som tillsammans med arrangörsgruppen spikat ett digert program för dagen.
Idol-Erik kommer och det gör även bandet Jumpin Tom & The Amplifiers från Göteborg.
– Musiken varvar vi bland annat med en Hill Climb Contest för veteranmopeder. En tävling som innebär att man utan att sätta ned fötterna eller ramla ska köra så långt upp i den branta skidbacken som möjligt. Den förare som kommer längts upp vinner såklart, småskrattar Thord och det syns på honom att han ser fram emot den tävlingen. Tävlingen avgörs vid cirka 12.15.

 

Så mycket mer
Midsummer Roll In 2017 i Bollekollen är ett arrangmang som vänder sig till alla åldrar. Hoppborg, hinderbanor för de unga och är man lite äldre kommer det att finnas möjlighet att provköra fyrhjulingar. Det kommer att finnas mat och då gäller det att inte missa att smaka på kolbullarna. Goda kan jag lova. Som grädde på moset kan du vara med och rösta fram ditt favoritforden för dagen.

– Välkomna hälsar Thord och hans arrangörsgäng.

 

 

 


Thord Pettersson, Linda Persson, Robert Björkebro, Niclas Lang och Rickard Svensson.
Bild:Bosse Persson
Thord Pettersson, Linda Persson, Robert Björkebro, Niclas Lang och Rickard Svensson.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com