« Föreg. Nästa »

Författarbesök i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Författarbesök i Bollebygd


Christer Falk 2017-11-28


Ikväll återvände dramatikern och författaren Dennis Magnusson till sin uppväxtort Bollebygd. För många är Dennis Magnusson känd från bland annat en radiopjäs som utspelade sig i Bollebygdsmiljö. En pjäs som sändes i P4 för några år sedan. 


Dennis Magnusson tog oss med på sin egen resa från skolåldern i Bollebygd fram idag.
En resa som handlade om hur han så sakteliga hittade rätt i sitt yrkesval och lärde sig att, ibland lite vågat, tack ja till de erbjudanden han fick och får.

Märkte något - tidigt
Redan vid veckans roliga timme på Bollebygdsskolan märkte Dennis att han hade möjligheter att hitta på, se scener i sitt inre, som skulle kunna gå att göra verklighet av.
– Jag är ju uppfödd i Tubbared därför var det kanske inte så konstigt att jag funderade i scener från Skrubbön i Östra Nedsjön där det skulle bo en man som hette Johannes. Det är minnen som får mig att tro att jag redan som mycket ung, i 12-13 års åldern började hitta rätt.

Lärare viktiga
Gymnasiet gick Dennis i Göteborg och när han en gång lämnat in en uppsats så bad läraren honom stanna kvar när kompisarna gick ut på rast.
– Min lärare uppmuntrade mig genom att berömma min uppsats och avslutade vårt samtal med att uppmana mig att fortsätta med skrivandet. Det gav naturligtvis självförtroende.
Samtidigt så var det musiken han ville ägna sig åt.
– Men det var en tanke som jag inte delade med så många, tyvärr, menade Dennis och berättade sedan hur han via olika tillfällen i livet hamnat som författare och medförfattare i ett antal olika tv-serier. För inte så läng sedan kom Bollebygdsbördige Dennis ut med sin första roman.

 

Det här kan man läsa om Dennis Magnsson hos Wikipedia:

Magnusson kommer från Bollebygd i Västergötland men är numera baserad i Stockholm. Han skriver för både TV, film och en rad teaterscener runt om i landet och har hunnit bli både hyllad och omdebatterad. Allt oftare grundas hans skrivande på iakttagelser och stämningar som hämtats ur uppväxtmiljön. Han presenterar ofta oväntade infallsvinklar på det till synes självklara.

En pjäs som tar avstamp i hans bakgrund är Att döda ett tivoli, som ingick i Backa Teaters Brott & Straff trilogi och som fortfarande spelas ofta runt om i landet. Vintern 2009 hade pjäsen 7:3 – Återbesöket urpremiär på Uppsala stadsteater; en pjäs om dramatikern Lars Norén och hans uppmärksammade fängelsepjäs 7:3[1]. På sistone har han varit involverad som manusförfattare till den uppmärksammade tv-serien 30 grader i februari. Han var också långfilmsdramaturg för den internationella biosuccén Låt den rätte komma in. Magnusson har även skrivit manus till den norska långfilmen Flykten från Bastöy (2010), tv-serier som Vänner och fiender (1996), Vita lögner (1997), och Oskyldigt dömd (2008) Jordskott (2015) och radioföljetongen Bollebygd goes armageddon.

År 2014 skrev han pjäsen Kikkiland, som hade premiär på Göteborgs Stadsteater och där artisten och sångerskan Kikki Danielsson spelade en av rollerna.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com