« Föreg. Nästa »

Författarbesök i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Författarbesök i Bollebygd


Christer Falk 2017-11-28


Ikväll återvände dramatikern och författaren Dennis Magnusson till sin uppväxtort Bollebygd. För många är Dennis Magnusson känd från bland annat en radiopjäs som utspelade sig i Bollebygdsmiljö. En pjäs som sändes i P4 för några år sedan. 


Dennis Magnusson tog oss med på sin egen resa från skolåldern i Bollebygd fram idag.
En resa som handlade om hur han så sakteliga hittade rätt i sitt yrkesval och lärde sig att, ibland lite vågat, tack ja till de erbjudanden han fick och får.

Märkte något - tidigt
Redan vid veckans roliga timme på Bollebygdsskolan märkte Dennis att han hade möjligheter att hitta på, se scener i sitt inre, som skulle kunna gå att göra verklighet av.
– Jag är ju uppfödd i Tubbared därför var det kanske inte så konstigt att jag funderade i scener från Skrubbön i Östra Nedsjön där det skulle bo en man som hette Johannes. Det är minnen som får mig att tro att jag redan som mycket ung, i 12-13 års åldern började hitta rätt.

Lärare viktiga
Gymnasiet gick Dennis i Göteborg och när han en gång lämnat in en uppsats så bad läraren honom stanna kvar när kompisarna gick ut på rast.
– Min lärare uppmuntrade mig genom att berömma min uppsats och avslutade vårt samtal med att uppmana mig att fortsätta med skrivandet. Det gav naturligtvis självförtroende.
Samtidigt så var det musiken han ville ägna sig åt.
– Men det var en tanke som jag inte delade med så många, tyvärr, menade Dennis och berättade sedan hur han via olika tillfällen i livet hamnat som författare och medförfattare i ett antal olika tv-serier. För inte så läng sedan kom Bollebygdsbördige Dennis ut med sin första roman.

 

Det här kan man läsa om Dennis Magnsson hos Wikipedia:

Magnusson kommer från Bollebygd i Västergötland men är numera baserad i Stockholm. Han skriver för både TV, film och en rad teaterscener runt om i landet och har hunnit bli både hyllad och omdebatterad. Allt oftare grundas hans skrivande på iakttagelser och stämningar som hämtats ur uppväxtmiljön. Han presenterar ofta oväntade infallsvinklar på det till synes självklara.

En pjäs som tar avstamp i hans bakgrund är Att döda ett tivoli, som ingick i Backa Teaters Brott & Straff trilogi och som fortfarande spelas ofta runt om i landet. Vintern 2009 hade pjäsen 7:3 – Återbesöket urpremiär på Uppsala stadsteater; en pjäs om dramatikern Lars Norén och hans uppmärksammade fängelsepjäs 7:3[1]. På sistone har han varit involverad som manusförfattare till den uppmärksammade tv-serien 30 grader i februari. Han var också långfilmsdramaturg för den internationella biosuccén Låt den rätte komma in. Magnusson har även skrivit manus till den norska långfilmen Flykten från Bastöy (2010), tv-serier som Vänner och fiender (1996), Vita lögner (1997), och Oskyldigt dömd (2008) Jordskott (2015) och radioföljetongen Bollebygd goes armageddon.

År 2014 skrev han pjäsen Kikkiland, som hade premiär på Göteborgs Stadsteater och där artisten och sångerskan Kikki Danielsson spelade en av rollerna.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com