« Föreg. Nästa »

Hestrafors vann derbyt…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Hestrafors vann derbyt…


Christer Falk 2016-03-26


Klockan 12.00 på långfredagen återupplivades en gammal tradition när det gäller fotboll i Bollebygds kommun. Ett derby mellan Hestrafors IF och Bollebygds IF.

Hestrafors vann derbyt med 3-1 – en konsekvens av att de grönvita har spelat några divisioner upp jämfört med Bollebygd/Olsfors.


Bakom återupplivandet av traditionen med ett derbymöte på långfredagen ligger Anders Krok, tränare i Hestrafors IF och Alexander Linhard, assisterande tränare i Bollebygd/Olsfors.
– Vi är arbetskamrater och kom på att vi borde ta upp den här gamla fina traditionen igen och nu har vi gjort det, säger Anders Krok efter matchen på Olsfors konstgräsplan.

 

Gått samman
Bollebygd IF har sedan några år ett samarbete med Olsfors IF när det gäller representationslaget och därför mötte Hestrafors IF ett lag som innehåller spelare från de båda klubbarna Bollebygds IF och Olsfors IF.
– Det blev en bra match och det känns naturligtvis bra att vi vann – vi hade nog ett visst tryck på oss att vinna den här matchen, menar Anders Krok som nu laddar för spel i div fyra efter fyra år i trean.

 

Upp i femman
Bollebygd/Olsfors är tillbaka i femman och därmed skiljer det nu bara ett seriesteg mellan de båda lagen.
– För ett år sedan var vi tre seriesteg ifrån varandra, kommenterar Alexander Linhard, Bollebygd/Olsfors.

 

Fyra målgörare
Mathias Svalin gjorde Hestrafors IF första mål på straff i sjätte minuten. Dilan Kochar reducerade när tio minuter spelats och knappa halvtimmen senare såg Anton Wall till att Hestrafors tog ledningen med 1-2. I andra halvlek räddade Bollebygd/Olsfors en straff men Anton Svanlind såg till att slå den så kallade "spiken i kistan” med att göra Hestrafors tredje mål när 82 minuter hade spelats av derbyt.

 

Inget publikrekord – men inte så illa
Trots duggregnet och gråmulet kom en hel del publik till Olsfors för att se den återupplivade traditionen med ett derbymöte på långfredagen.
– Vi är väldigt nöjda med att så många kom, trots vädret, säger Krok och ser naturligtvis en fortsättning nästa år.


Anders Krok och Alexander Linhard såg till att återuppliva traditionen med ett derbymöte på mellan Hestrafors IF och Bollebygd/Olsfors på långfredagen.
Anders Krok och Alexander Linhard såg till att återuppliva traditionen med ett derbymöte på mellan Hestrafors IF och Bollebygd/Olsfors på långfredagen.







Tipsa en vän     Skriv ut




Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommun



bollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com