« Föreg. Nästa »Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Jankar AB blir SIGNCOM


Christer Falk 2006-02-20

Jan Heintz, grundare och ägare av Jankar AB som nu döpts om till SIGNCOM till vardags och SIGN COMMUNICATION SWEDEN AB i officiella sammanhang<br />
Jan Heintz, grundare och ägare av Jankar AB som nu döpts om till SIGNCOM till vardags och SIGN COMMUNICATION SWEDEN AB i officiella sammanhang


Nu slår Jan Heintz samman sin två bolag, Jankar AB i Bollebygd och
H-Data AB i Stockholm, till ett bolag med namnet SIGN COMMUNICATION SWEDEN AB. Ett bolag som idag sysselsätter 37 personer och omsätter 80 miljoner.

Företag växer, företag blir stora men de flesta startades en gång i liten skala.
-Mitt första lager var i källaren i mitt föräldrahem. Året var 1987 och kontoret inredde jag i mitt gamla pojkrum, berättar Jan Heintz som efter sju år i gravyrbranschen valde att bli sin egen.

15 i Bollebygd
Av de 20 anställda som idag jobbar vid företaget i Bollebygd bor 15 i kommunen.
-Det har varit både spännande och roligt att bygga upp företaget. Tillsammans med en mycket kompetent personal har jag idag varit med om att skapa 20 arbetstillfällen här i kommunen och det är jag mycket nöjd med. Sammantaget har vi 46 anställda, 20 här i Bollebygd, 17 i Stockholm och 9 i Norge.

Köpte H-Data
Fram till år 2000 sysslade Jankar AB mestadels med maskinförsäljning inom gravyr.
-När vi köpte H-Data AB i Stockholm öppnades den grafiska branschen för oss. Köpet av H-Data AB låg rätt i tiden och utvecklingen inom den grafiska branschen när det gäller skyltning i en massa olika sammanhang och olika format har exploderat under senare år. Den utvecklingen har gynnat oss och genom de båda bolagen har vi kunnat erbjuda våra kunder en bred service, menar Jan Heintz och påpekar att priset för de maskiner man säljer har rasat under senare år.
-Idag kostar en maskin kanske en femtedel av priset jämfört med för bara några år sedan. Samtidigt har prisbilden på de grafiska maskinerna öppnat möjligheter för fler företag att ägna sig åt produktion och tryck av affischer, textilvepor, banderoller och annat som våra maskiner används till.

Heltäckande
Företaget som kommer att fortsätta att ha sin bas i Bollebygd är heltäckande inom sina branscher.
-Vi säljer maskinerna, installerar och svarar för support. Vi förser även våra kunder med förbrukningsmaterial såsom färger, papper, textil, plåtar, ja allt som behövs för att klara produktionen av information i en massa olika tryckta former.

Norge
Under 2005 blev Jan Heintz ägare till ännu ett bolag.
-Vi köpte företaget Graphitec i Sandefjord. Ett företag inom samma bransch. Det företaget byter också namn och kommer inom kort att heta SIGN COMMUNICATION NORWAY AS.
Genom vårt företag i Norge samordnar vi försäljningen i Norge och där omsatte vi 20 miljoner under 2005, säger Jan som sedan en tid tillbaka lämnat VD sysslan.

Framtiden
-I snart 20 år har jag gjort allt man kan göra inom bolaget. Sedan jag lämnade VD-posten är jag försäljningschef, en syssla som jag också kommer att lämna – inom en månad faktiskt.
I framtiden ska grundare och ägare av SIGNCOM i Sverige och Norge ägna sig åt företagets framtidsstrategi.
-Fram till 2010 är våra planer klara. Vi går in i Danmark redan i år och nästa år är det Finlands tur. Min vardag kommer i framtiden att handla om att besöka på kunder och lyssna till deras utvecklingstankar, följa utvecklingen hos leverantörer och därmed försöka se ytterligare två till tre år in i framtiden. Längre tror jag det inte går att se eller spå eftersom utvecklingen inom våra branscher rusar fram i en enorm hastighet, säger Jan Heintz.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com