« Föreg. Nästa »



Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Jankar AB blir SIGNCOM


Christer Falk 2006-02-20

Jan Heintz, grundare och ägare av Jankar AB som nu döpts om till SIGNCOM till vardags och SIGN COMMUNICATION SWEDEN AB i officiella sammanhang<br />
Jan Heintz, grundare och ägare av Jankar AB som nu döpts om till SIGNCOM till vardags och SIGN COMMUNICATION SWEDEN AB i officiella sammanhang


Nu slår Jan Heintz samman sin två bolag, Jankar AB i Bollebygd och
H-Data AB i Stockholm, till ett bolag med namnet SIGN COMMUNICATION SWEDEN AB. Ett bolag som idag sysselsätter 37 personer och omsätter 80 miljoner.

Företag växer, företag blir stora men de flesta startades en gång i liten skala.
-Mitt första lager var i källaren i mitt föräldrahem. Året var 1987 och kontoret inredde jag i mitt gamla pojkrum, berättar Jan Heintz som efter sju år i gravyrbranschen valde att bli sin egen.

15 i Bollebygd
Av de 20 anställda som idag jobbar vid företaget i Bollebygd bor 15 i kommunen.
-Det har varit både spännande och roligt att bygga upp företaget. Tillsammans med en mycket kompetent personal har jag idag varit med om att skapa 20 arbetstillfällen här i kommunen och det är jag mycket nöjd med. Sammantaget har vi 46 anställda, 20 här i Bollebygd, 17 i Stockholm och 9 i Norge.

Köpte H-Data
Fram till år 2000 sysslade Jankar AB mestadels med maskinförsäljning inom gravyr.
-När vi köpte H-Data AB i Stockholm öppnades den grafiska branschen för oss. Köpet av H-Data AB låg rätt i tiden och utvecklingen inom den grafiska branschen när det gäller skyltning i en massa olika sammanhang och olika format har exploderat under senare år. Den utvecklingen har gynnat oss och genom de båda bolagen har vi kunnat erbjuda våra kunder en bred service, menar Jan Heintz och påpekar att priset för de maskiner man säljer har rasat under senare år.
-Idag kostar en maskin kanske en femtedel av priset jämfört med för bara några år sedan. Samtidigt har prisbilden på de grafiska maskinerna öppnat möjligheter för fler företag att ägna sig åt produktion och tryck av affischer, textilvepor, banderoller och annat som våra maskiner används till.

Heltäckande
Företaget som kommer att fortsätta att ha sin bas i Bollebygd är heltäckande inom sina branscher.
-Vi säljer maskinerna, installerar och svarar för support. Vi förser även våra kunder med förbrukningsmaterial såsom färger, papper, textil, plåtar, ja allt som behövs för att klara produktionen av information i en massa olika tryckta former.

Norge
Under 2005 blev Jan Heintz ägare till ännu ett bolag.
-Vi köpte företaget Graphitec i Sandefjord. Ett företag inom samma bransch. Det företaget byter också namn och kommer inom kort att heta SIGN COMMUNICATION NORWAY AS.
Genom vårt företag i Norge samordnar vi försäljningen i Norge och där omsatte vi 20 miljoner under 2005, säger Jan som sedan en tid tillbaka lämnat VD sysslan.

Framtiden
-I snart 20 år har jag gjort allt man kan göra inom bolaget. Sedan jag lämnade VD-posten är jag försäljningschef, en syssla som jag också kommer att lämna – inom en månad faktiskt.
I framtiden ska grundare och ägare av SIGNCOM i Sverige och Norge ägna sig åt företagets framtidsstrategi.
-Fram till 2010 är våra planer klara. Vi går in i Danmark redan i år och nästa år är det Finlands tur. Min vardag kommer i framtiden att handla om att besöka på kunder och lyssna till deras utvecklingstankar, följa utvecklingen hos leverantörer och därmed försöka se ytterligare två till tre år in i framtiden. Längre tror jag det inte går att se eller spå eftersom utvecklingen inom våra branscher rusar fram i en enorm hastighet, säger Jan Heintz.










Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com