« Föreg. Nästa »

Nu stänger Schultz macken…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nu stänger Schultz macken…


Christer Falk 2014-02-06

Kenneth Schultz vid sin bensinmack som han nu tvingas stänga.
Kenneth Schultz vid sin bensinmack som han nu tvingas stänga.

Redan 1932 öppnades bensinstationen i Hultafors. I slutet av veckan kommer bensin och diesel att ta slut och inga nya leveranser är beställda.
­–Jag tvingas stänga vår bensinstation på grund av brandsäkerhetsregler, säger en förstående men ändå besviken mackägare.


Bensinstationen i Hultafors är förmodligen den äldsta macken i kommunen.  Bostadshuset som idag rymmer två lägenheter byggdes 1925 av Edvard Kjellgren.
– Det var min farfar och han hade en smedja där han bland mycket annat skodde hästar, berättar Ingalill Wannberg som är född och uppvuxen i huset.

 

Smedja och cykelaffär
Sonen Lennart Kjellgren tog senare över och hade en tid både smedja och cykelaffär.

– Vi köpte huset 1988 och tog upp bensinförsäljningen igen 1990. Den delen hade nog då legat nere i cirka tio år. Vi gjorde en del renoveringsarbeten – såg till att tankarna var iordning och en del annat. Sedan dess har vi sålt diesel och bensin, berättar Kenneth Schultz som förhandlat med kommunen under ett och ett halvt år om bensinstationens framtid.
– Nu har vi gjort vad vi kunnat för att få fortsätta och nu återstår bara att stänga, konstaterar Kenneth Schultz.

 

Sista servicen
I och med att macken i Hultafors nu läggs ner är det slut på all kommersiell service i Hultafors och Olsfors.
– Det går ju att köpa blommor någon eller några dagar i veckan i Olsfors men det är allt, konstaterar Schultz som tycker att det är tråkigt att hans kunder nu måste resa några mil för att tanka sina bilar.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan vecka 6 2014


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com