« Föreg. Nästa »

School´s out för andra året


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

School´s out för andra året


Christer Falk 2011-06-09


Premiäråret för School´s out i Bollebygd blev en succé och därför motionerade politikern Otto Andréasson om en fortsättning.
– Fullmäktige visade sitt stöd för min motion och därför finns nu medel även årets upplaga av 
School´s out, säger en mycket nöjd Otto Andréasson (S).


Tanken från politikerna i Bollebygds kommun är nu att School´s out ska vara en del av skolavslutningarna i kommunen.
– Det här ger oss resurser och möjligheter att bygga vidare på 2010-års succé, menar Patrik Gimfalk som tillsammans med personalen på Krafthuset och kommunens folkhälsosamordnaren, Camilla Falk svarar för arrangemanget.

Välkända
Till Bollebygd och Krafthuset kommer Dogge Doggelito, Sibel från melodifestivalen och Idol. Ullrika Munter som vann Lilla melodifestivalen och det nysignade rockbandet Limit Break.
– Dessutom från vi hit motorcykelartisten Hampuz Farby även i år, säger Patrik Gimfalk och tillägger.
– Det sistnämnda blir en bra repris på ett mycket uppskattat uppträdande från förra året.

Från årskurs 7 och uppåt
Självklart ska hela arrangemanget vara helt drogfritt vilket innebär att besökarna kommer att få blåsa i en alkoholmätare innan de får fritt inträde till School´s out.
–Vi är mycket noga med att det här arrangemanget ska leva upp till att vara drogfritt och det räknar vi med att ungdomarna anammar, säger Peter Erdman, ungdomsutvecklare i kommunen.

Fredagen den 10 juni
På fredag är det så dags för andra upplagan av School´s out i Bollebygd. Blir det lika bra som för ett år sedan då är både arrangörer och ungdomar nöjda.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com