« Föreg. Nästa »

Välbesökt frukostmöte på Stenkulla Brunn


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Välbesökt frukostmöte på Stenkulla Brunn


Christer Falk 2007-11-30

Staffan Birath (tvåa från höger)  från Stenkulla Brunn informerar gästande företagare som den nya vattenfabriken.
Staffan Birath (tvåa från höger)  från Stenkulla Brunn informerar gästande företagare som den nya vattenfabriken.

När Bollebygds kommun arrangerar frukostmöten med kommunens företagare är uppslutningen stor. -Vi är naturligtvis mycket glada över att ni tar er tid och deltar vid våra frukostmöten, sa Christer Johansson, kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Bollebygd när han hälsade välkommen.

Morgonens frukostmöte var förlagt till Stenkulla Brunns industrifastighet vid Borstagärde längs vägen mellan Bollebygd och Hestrafors. En industrifastighet som i nästan 60 år ägdes och användes av BollebygdsHus AB.

Stänger restaurangen på Bollegården
En mycket färsk nyhet släppte Christer Johansson vid morgonmötet.
-Vi tog igår kväll beslut på kommunstyrelsen om att stänga restaurangen på Bollegården för allmänheten. Ett beslut som grundar sig i att en kommun inte får driva kommersiella verksamheter som går med vinst. Kundtillströmningen av externa gäster har blivit så stor att de finns boende på Bollegården som väljer att inte använda sin egen matsal. Det här är givetvis ett positivt besked för de av er som driver matställen i kommunen men kanske inte lika positivt för er som brukar äta er lunch på Bollegårdens restaurang, menade Christer Johansson.

Byggplaner
Torbjörn Sundsten från kommunens tekniska kontor visade exempel på de planer man just nu jobbar med och skickade ut en inbjudan till företagarförsamlingen om att de gärna får anmäla sitt intresse för att medverka vid framtagandet av hur centralorten Bollebygd ska se ut i framtiden.
-Här är det bra om ni som bedriver verksamheter är med och säger er mening. Ni har säkert vettiga synpunkter som vi vill ha med i framtidsarbetet, uppmanade Torbjörn Sundsten.

Stenkulla Brunn
När kommunens del av frukostprogrammet var över bjöd värdföretaget, Stenkulla Brunn, på en rundvandring i de nyrenoverade lokalerna.
-Vi hade tänkt flytta den maskinpark vi idag har på Forssa Industriområde men under den resa vi nu gjort med industrifastigheten här har vi bestämt oss för att installera helt nya maskiner. Därför har byggtiden blivit längre än beräknat. Men det har det varit värt, menade Staffan Birath.

Läs mer om frukostmötet och företaget Stenkulla Brunn i nästa nummer av AnnonsMarknan.

Kommunalrådet Christer Johansson (m) hälsade välkommen och imponerades av att så många företagare kommit till morgonens frukostmöte på Stenkulla Brunn.
Kommunalrådet Christer Johansson (m) hälsade välkommen och imponerades av att så många företagare kommit till morgonens frukostmöte på Stenkulla Brunn.


Stenkulla Brunn ser positivt på framtiden med nybyggd vattenfabrik och satsningar på den internationella marknaden.
Stenkulla Brunn ser positivt på framtiden med nybyggd vattenfabrik och satsningar på den internationella marknaden.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312