« Föreg. Nästa »

Våryra i Olsfors


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Våryra i Olsfors


Christer Falk 2019-04-11Björn Hagberg kläckte idén Våryran för 11 år sedan.
Björn Hagberg kläckte idén Våryran för 11 år sedan.

Idag genomfördes den elfte upplagan av curlingtävlingen Våryran i Olsfors. 24 lag kom till start och lagen kom från Bollebygd, Fristad, Sandared, Hyssna, Töllsjö och Olsfors/Hultafors.


Björn Hagberg kläckte idén om tävlingen för elva år sedan, så 2008 spelades turneringen för allra första gången.
– Intresset för tävlingen är stort och varje år gör vi upp om varifrån de bästa curlingspelarna kommer, säger Björn Hagberg.

24 lag
Varje PRO-förening ställer upp med 2 lag. Varje lag består av 2 spelare. Detta innebär att hela 48 personer har tävlat i Eriksdalshallen under dagen.
– Vi börjar redan vid nio och brukar vara färdiga vid tre tiden, säger dagens tävlingsledare, Leif Berndtsson.

Ett dussin arrangörer
För att klara hem arrangemanget går det åt ett dussin PRO:are och de kommer naturligtvis från arrangörsföreningen, PRO Olsfors/Hultafors.

Trivsamt
De som inte är på någon av de tre banorna fyller åskådarstolarna och ramar in spelplanen.
– Det blir ju en lång dag här inne så självklart har vi även funktionärer som ser till att det finns både kaffe, smörgås, kaffebröd och korv med bröd att köpa. Förplägnaden är viktigt för att klara ett bra spel, menar Leif Berndtsson.

Resultat
Av Leif Berndtsson fick vi följande resultatlista:

1. Elving och Lilly Johansson, Töllsjö
2. Kerstin Eriksson och Rune Olofsson, Hyssna
3. Rosalill och Lars Karlsson, Olsfors
4. Annbritt Magnusson och Roland Kjellgren, Olsfors


Lars Karlsson i full aktion.
Lars Karlsson i full aktion.Sture och Ruth Johansson var favoriter hos arrangörerna. Men de båda fick se sig slagna av Stures bror Elving med fru Lilly. Alla fyra från Töllsjö.
Sture och Ruth Johansson var favoriter hos arrangörerna. Men de båda fick se sig slagna av Stures bror Elving med fru Lilly. Alla fyra från Töllsjö.


Elsy Persson och Ella Hagberg såg till att det fanns något att äta och dricka under Våryran.
Elsy Persson och Ella Hagberg såg till att det fanns något att äta och dricka under Våryran.Sandaredsgänget.
Sandaredsgänget.


Per-Ingvar Johasson och Britt Persson var båda med och bildade PRO Olsfors/Hultafors för 22 år sedan. Båda deltog även i Våryran. Äldst i turneringen var de, 92 respktive 89 år.
Per-Ingvar Johasson och Britt Persson var båda med och bildade PRO Olsfors/Hultafors för 22 år sedan. Båda deltog även i Våryran. Äldst i turneringen var de, 92 respktive 89 år.


Berndt Andersson, Bollebygd.
Berndt Andersson, Bollebygd.


Ulla-Britt Johansson, en av funktionärerna.
Ulla-Britt Johansson, en av funktionärerna.


Tävlingsledare Leif Berndtsson.
Tävlingsledare Leif Berndtsson.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com