« Föreg. Nästa »

Konserterade på hemmaplan


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Konserterade på hemmaplan


Christer Falk 2006-07-10


Operasångerskan Mia Karlsson och konsertpianisten Tobias Malm konserterade i söndags kväll (9 juli) på hemmaplan, det vill säga i Bollebygds kyrka. De båda bjöd på musik av Mozart, Stenhammar, ett par välkända svenska folksånger och stycket ”En sommardag aftonen måntro? Jo, jo! av A F Lindblad och avslutade med Juliettes aria ur Roméo et Juliette (Jag vill leva i en dröm).

För de allra flesta kommuninvånare är både Mia och Tobias välkända musiker. Mia är uppvuxen i kommunens norra del medan Tobias vuxit upp i Bollebygd. För dig som för första gången tittar in på www.bollebygdsnyheter.se kan vi berätta att Mia Karlsson var Bollebygdsambassadör under 2005 och kan även förgylla sin meritlista med att ha varit Jenny Lind-stipendiat under ett år. Tobias har mångåriga pianostudier bakom sig, både här i Sverige och i England.

Sommar
Stora delar av konserten gick i sommarens tecken. När Mia Karlsson framförde I denna ljuva sommartid och Jag vet en dejlig rosa kändes det svensk sommar mer än någonsin. Sommarkänslan förstärktes ännu lite mer när Tobias Malm spelade Stenhammars Polo Allegretto nr 5 ur Sensommarnätter opp 33.

Ovationer
Det händer väl inte så ofta men i söndagskväll apploderade kyrkobesökarna med sådan kraft att det bjöds på extranummer. Och direkt efter avslutningen var det många bollebygds- och får vi också tro, Töllsjöbor som vill tacka och visa de båda unga musikerna sin uppskattning.

Välkomna tillbaka
Kyrkoherde Olander tackade musikerna med ett ”Välkommen tillbaka…” och för musikintresserade kommuninvånare är det bara att hålla med.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com