« Föreg. Nästa »

Oppositionen har presenterat sitt förslag till budget.


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Oppositionen har presenterat sitt förslag till budget.


Christer Falk 2018-11-20

Tomas Ridell (V), Lars-Erik Olsson (S), Sassi Wemmer (MP) och Ulf Rapp (S) presenterade oppositionens budgetförslag.
Tomas Ridell (V), Lars-Erik Olsson (S), Sassi Wemmer (MP) och Ulf Rapp (S) presenterade oppositionens budgetförslag.

Idag kallade trion S, MP och V till pressträff för att presentera sitt budgetförslag inför 2019. En budget som följer samma mönster som de senaste tre årens budget.
Ambitionen hos de tre partierna är att fortsätta det arbete som gick igång vid förra mandatperiodens ingång – även om de nu i opposition ser små möjligheter att få igenom sin budget.


– Vår budget är helt och hållet genomförbar och vi hoppas naturligtvis att vi får gehör för många delar i vår budget. Vi har ännu inte hunnit jämföra vår budget med FRalliansens – därför vet vi inte hur väl våra respektive budgetar sammanfaller. Vi får se, säger Sassi Wemmer (MP).

Mjuka värden
I de tre partiernas budget sätter man fokus på mjuka värden. Verksamheterna måste fungera.
– Alla barn ska få en bra start i livet – det är vårt fokus, säger Lars-Erik Olsson (S), som efter nyår tar över som oppositionsråd i kommunen, och fortsätter.
– Vi måste nu se till att vi får de tillfälliga lokalerna på plats i Bollebygd så att vi kan erbjuda alla som behöver barnomsorg får den. 

Arbetsmiljön
600 000 kronor vill oppositionen lägga i projektet Positiv Rörelse.
– Detta handlar om att göra det möjligt för alla att arbeta heltid. I projektet ligger även arbete med att få ner sjukfrånvaron och därmed se till att vi klarar bemanningen inom omsorgen i kommunen, viktigt alltså, säger Lars-Erik Olsson.

Miljön
Självklart finns miljömål med i årets budgetförslag. 
– Barn ska vistas i miljövänliga och giftfria miljöer. Detta ska gälla både för inomhus- och utomhusaktiviteter, menar Sassi Wemmer (MP).
I budgeten finns även ett avsnitt där man tar upp kommunens beredskap inför kommande klimatförändringar.
– Med tanke på den torka vi upplevde i somras är det viktigt att se över kommunens beredskap. 

Digitalisering
En annan prioriterad del i budgeten är digitalisering och här syftar man på administrativ digitalisering.
– Vårt mål är att både invånare och företagare via nätet ska kunna hämta service av olika slag. Göra sin ansökan och få snabba svar. Digitaliseringen är ett måste, säger Lars-Erik Olsson (S).
När digitaliseringen diskuteras kommer frågan om övervakning i vården inom exempelvis hemvården och även på Bollegården upp.
– Det finns inga beslut eller planering för någon digital övervakning i vården i den här budgeten. Men tankar om hur vi i framtiden ska klara välfärdsuppdraget handlar till en del om just detta med digital övervakning. Rekrytering av personal till vården är inte helt lätt och då måste vi börja tänka i nya banor, säger Ulf Rapp, som efeter nyår blir vice ordförande i Bildnings- och omsorgsnämnden.

Sommarjobb
– För att kunna ge alla 17-åringar sommar jobb under ett par veckor har man avsatt 200 000 kronor i budgeten.
– Vi har testat det här med sommarjobb ett par år – nu lägger vi in det som skarpt i budgeten. Vi är övertygade om att de här veckornas sommarjobb är viktiga för ungdomars utveckling, fortsätter Ulf Rapp.
I den rödgröna budgeten lägger man också 200 000 på bemanningsförstärkning i Krafthuset och 400 000 på en föreningsutvecklare.
– Föreningarna gör ett fantastiskt arbete och det vill vi ta till vara på ett bättre sätt. Vi hoppas att vår tanke om en föreningsutvecklare kan bidra till det, säger Tomas Ridell (V).

Överskott
Med den lagda budgeten räknar oppositionen med ett överskott om 3,1 procent. Och då har man räknat in en intäkt på 6 000 000  av försäljning av tomtmark som kommer att ske under året.

Kommunens hemsida
För dig som vill grotta ner dig i hela budgeten så finns den på Bollebygds kommuns hemsida.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com