« Föreg. Nästa »

De första spadtagen - tagna...


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

De första spadtagen - tagna...


Christer Falk 2019-06-21

Här tar Bollebos ordförande Sverre Fredriksson (M), Bollebos VD Heléne Persson Alsin, Bollebos vice ordförande Jonny Svensson (S) och Sernekes Peter Andersson de första spadtagen.
Här tar Bollebos ordförande Sverre Fredriksson (M), Bollebos VD Heléne Persson Alsin, Bollebos vice ordförande Jonny Svensson (S) och Sernekes Peter Andersson de första spadtagen.

Igår togs de första spadtagen på nybygget mellan "blodpalten" och biblioteket i Bollebygd. Ett nybygge som ska rymma 24 lägenhater av varierande storlek.

Planeringen av bygget har pågått i några år men dragit ut på tiden därför att länstyrelsen ville göra en arkeologisk undersökning av en kulle på byggområdet.
Nu visade det sig att kullen innehöll schaktmassor, förmodligen från tidigare byggen i området.

Så här lyder informationen om nybygget från BolleBo, Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder.
Det nya området, Odinslund, kommer att vara beläget i vårt befintliga bostadsområde i närheten av biblioteket. Husen kommer att placeras utmed slänten mot Odensgårdens förskola vilket ger en naturlig gård mot befintliga byggnader. Läget är soligt med grillplats, bänkar samt ytor för lek och fruktträd.

Fasaderna kommer att vara av ljust tegel och skivmaterial. Balkonger, uteplatser och en trivsam gård ger möjlighet till sol i olika väderstreck. Invändigt blir det ljust på väggarna och ekparkett på golven samt egen diskmaskin och tvättmöjligheter.

Husen kommer att vara energieffektiva med solceller på taken. Har du elbil finns det möjlighet att ladda den på parkeringsplatsen. Eftersom det i varje lägenhet mäts vatten och el har hyresgästen själv möjlighet att påverka kostnaderna.

Vi kommer att bygga 1:or, 2:or, 3:or och 4:or. Totalt blir det 24 stycken moderna lägenheter fördelade i tre huskroppar i två och tre våningar.

Inflyttning är planerad till hösten 2020.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com