« Föreg. Nästa »

Kaptenkrok.se på plats i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Kaptenkrok.se på plats i Bollebygd


Christer Falk 2010-03-02


Nu har webbföretaget KAPTENKROK.se flyttat större delen av sin verksamhet till Bollebygd från Göteborg. –Det blev en naturlig del i vår strävan att flytta från storstan, säger Patrik Carlsson som äger och driver företaget.

KAPTENKROK.se har funnits i cirka 10 år.
–Vi började som ett litet källarföretag. Böcker och filmer fanns på våra diskar och tanken på att börja sälja spel fanns inte. Det blev våra kunder som ledde in oss på den vägen, berättar Patrik som sedan nyåret har etablerat sitt företag i Forssa Företagscenter i Bollebygd.

Växte snabbt
I och med att video- och dataspelen kom in i verksamheten ökade man snabbt.
—För cirka två och ett halvt år sedan började vi med webbhandel. Och då tog det fart ordentligt. Idag har vi kunder från hela landet men också många kunder i Europa. Den allra mest långväga kunden har vi i Nya Zeeland. Kunden i Nya Zeeland kontaktade oss per mail. Det var innan vi hade öppnat upp möjligheten för så långväga kunder att kunna betala. Detta ordnade vi direkt när han vill handla av oss. Det var naturligt en speciell känsla att vårt företag nått ända fram till Nya Zeeland. Och när den här kunden klev in i vår butik på Backplan några månader senare fick vi en riktigt överraskning, berättar Patrik.

Brett sortiment
I dag finns spel, filmer och ljudböcker i hyllorna.
–Vi säljer även begagnade spel. Spel från 70- och 80-talet. Vi har till och med de gamla svartvita spelen i våra hyllor. Idag finns en stor marknad när det gäller just begagnat. Spelsamlarna är många runt om i världen. Det är till och med så att video- och dataspelen har klivit in i salongerna. Det är längre töntigt att samla på gamla spel, tvärtom, menar Patrik som ser ljust på framtiden inom branschen.

Inte för stor
Några större ambitioner att växa har inte Patrik Carlsson.
–Vi känner att vi etablerat oss på marknaden. Under de år vi varit med är det många företag som kommit och gått. Här som i alla andra sammanhang gäller det att hålla ut. Investera i ny teknik och inte minst i bra webblösningar så allt fungerar – även imorgon, menar BIG BOSS, ja det står så på visitkortet från Kaptenkrok.se.

Lagar skivor
En speciell service finns också i företaget Kaptenkrok.se. Man har teknik för att laga repiga och därmed utslagna CD och DVD-skivor.
–Vi har en sådan maskin i vår affär på Backaplan i Göteborg men kommer även att ha en liknande här i Bollebygd. Det här med att kunna laga CD och DVD skivor är en service som vi fått mycket uppskattning för. Tekniken finns men är inte så vanlig. För oss som arbetar med spel, filmer och ljudböcker är möjligheten att laga viktig och då främst när det gäller de begagnade varorna vi säljer. En annan del i detta med att kunna laga är att vi, så gott vi kan, försöker vara med och påverka miljön. I och med att vi kan reparera och därmed återanvända spel och skivor förlänger vi livslängden på de här produkterna. En form av återvinning som i det långa loppet främjar miljön, säger Patrik Carlsson.

Valde landet
Till Bollebygd kom Patrik Carlsson med sambon Camilla Backfolk via en kortare tid i Hajom.
–Där hamnade vi allra först när vi valde att lämna storstan. För cirka tre år sedan hittade vi ett bra hus här i Bollebygd. Efter budgivning blev huset vårt och vi trivs jättebra, säger Patrik och Camilla fyller på med:
–När vi nu har flyttat firman hit känns det ännu bättre. Det är nära, vi kan till och med cykla eller gå till jobbet. Helt fantastiskt.

Snart klara
Än så länge pågår inflyttningen och ett och annat är inte helt klart i de nya firmalokalerna.
–Med snart är allt på plats och då går vårt företag in i en ny fas. Vi hoppas att allt går åt rätt håll och ambitionen är att vi ska bli kvar här. Även om vi inte har för avsikt att växa så mycket räknar vi ändå med att kunna erbjuda några lediga jobb i framtiden, säger Patrik Carlsson samtidigt som han visar vad som finns i hyllorna hos Kaptenkrok.se.

Läs mer om företaget på www.kaptenkrok.se

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com