« Föreg. Nästa »

Från 63 till 1080 medlemmar på drygt tre år– fler och fler väljer att träna hos GenkiCenter


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa


Från 63 till 1080 medlemmar på drygt tre år
– fler och fler väljer att träna hos GenkiCenter


Christer Falk 2011-01-12

Jonas Granlund visar gärna upp den jättelokal som de flesta av gruppträningarna genomförs i.
Jonas Granlund visar gärna upp den jättelokal som de flesta av gruppträningarna genomförs i.

Den första augusti 2007 tog Jonas Granlund över Bollebygds lokala gym och döpte om det från ”Gym Å Sånt”, till ”Styrkebolaget”. Det blev början på en lyckad satsning.
Idag är företaget omdöpt en gång till och finns på industriområdet i korsningen Kungsbackavägen och Rävlandavägen.

De första vi möter när vi är på väg in på GenkiCenter är Sylvia Korsell och Kristina Magnusson. Båda arbetar inom hemtjänsten i Bollebygds kommun och kommer från Hällingsjö respektive Mölnlycke.
– Det här är toppen och vår arbetsgivare subventionerar vår träning. Det är nog en bra investering, säger Sylvia som tillsammans med Kristina brukar träna två till tre gånger i veckan.
– Jag behövde inte träna så värst många gånger innan jag kände fördelarna, menar Kristina som tillsammans med kompisen Sylvia vittnar om välbefinnandet efter träning och hur man orkar mer i det vardagliga livet.

Heltid
Under första halvåret 2008 började intresset för Jonas Granlunds gym på Stationsvägen öka så mycket att han valde att hoppa av en anställning och satsa helhjärtat på sin egen verksamhet.
–Jag har under många år läst väldigt mycket om tränings- och näringslära. Så mycket att jag känner att jag kan erbjuda massor av kunskap till den som vill ta emot, säger Jonas som numera håller öppet för sina medlemmar från fem på morgonen till tio på kvällen.
–Vi har bemannat under den största delen av vårt öppethållande, fyller Jonas på med och poängterar fördelarna för medlemmarna att kunna ägna sig åt träningen i stort sett när de vill. Träningen ska vara lättillgänglig för då blir allt så mycket lättare, menar Jonas som själv ägnar sig åt träning ett antal timmar per vecka.

För alla
Ambitionen hos Jonas är att hans anläggning ska vara öppen för alla.
– Min egen farfar tränar här och han är över 80. Idag har vi även fyllt på med Abs Show Kids för de allra yngsta.

Stora investeringar
Idag förfogar Jonas Granlunds GenkiCenter över nästan 1000 kvadratmeter träningsytor.
– Vi har investerat 6 miljoner i maskiner och ombyggnationer av lokalerna. Och mer blir det säkert. Vi är till exempel en av bara några få träningsställen som kan erbjuda en träningsmaskin som går under namnet Kinesis. Där kan man via en monitor välja träningsprogram och sedan få det illustrerat på video samtidigt som man själv utför programmet.

Gruppträning
Inte mindre än 34 olika gruppträningspass erbjuds under en vecka.
– Många tycker om att träna i grupp och andra väljer att träna för sig själva. Det är viktigt att man kan göra sitt eget val – då blir det inga måsten och då går det lättare.
Men om du ska råda någon – hur mycket ska man då träna för att det ska göra någon nytta?
– Två träningspass i veckan gör ofta underverk. De flesta tränar cirka en timme och varierar mellan motions och styrketräning. Och de som en gång börjat brukar hålla i. Slutar någon så handlar det oftast om att man flyttar från orten. Ungdomar börjar exempelvis studera på annan ort och liknande.

Ett drygt år
I de nya lokalerna på industriområdet vid korsningen Rävlandavägen – Kungsbackavägen har Joans Granlund drivit sitt GenkiCenter sedan den 2 oktober 2009.
–Utvecklingen sedan vi kom hit har varit näst intill fantastisk. Idag är vi 1080 medlemmar och det verkar som intresset för vad vi erbjuder bara ökar. Det stimulerar självklart oss att bli ännu bättre, försöka bjuda på ännu mer av olika former av träning, säger Jonas som entusiastiskt visar runt i lokalerna.

Vad ska man välja?
Under den här mellanrubriken finns bara ett svar.
–Det bästa är att kontakta oss. Då kan vi tillsammans komma fram till vad just du vill träna. Diskutera dina ambitioner och vilka mål du vill ha med träningen. Välkommen, säger Jonas Granlund som tillsammans med 15 inspiratörer och sin egen personal som består av fem personer lovar göra sitt bästa för att just du ska trivas med din träning.
Och GenkiCenter vad har du hämtat namnet?
­– Genki är hämtat från japanskan, och står för hälsa, välmående och energi, förklarar Jonas Granlund.

Artikeln är också publicerad i AnnonsMarknan nr 1 2011.

Sylvia Korsell och Kristina Magnusson arbetar båda hos Bollebygds kommuns hemtjänst och tränar ett par gånger i veckan.
Sylvia Korsell och Kristina Magnusson arbetar båda hos Bollebygds kommuns hemtjänst och tränar ett par gånger i veckan.


Jonas Granlund visar här upp en träningsteknik som bara finns på några få platser i landet.
Jonas Granlund visar här upp en träningsteknik som bara finns på några få platser i landet.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com