« Föreg. Nästa »

Från 63 till 1080 medlemmar på drygt tre år– fler och fler väljer att träna hos GenkiCenter


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa


Från 63 till 1080 medlemmar på drygt tre år
– fler och fler väljer att träna hos GenkiCenter


Christer Falk 2011-01-12

Jonas Granlund visar gärna upp den jättelokal som de flesta av gruppträningarna genomförs i.
Jonas Granlund visar gärna upp den jättelokal som de flesta av gruppträningarna genomförs i.

Den första augusti 2007 tog Jonas Granlund över Bollebygds lokala gym och döpte om det från ”Gym Å Sånt”, till ”Styrkebolaget”. Det blev början på en lyckad satsning.
Idag är företaget omdöpt en gång till och finns på industriområdet i korsningen Kungsbackavägen och Rävlandavägen.

De första vi möter när vi är på väg in på GenkiCenter är Sylvia Korsell och Kristina Magnusson. Båda arbetar inom hemtjänsten i Bollebygds kommun och kommer från Hällingsjö respektive Mölnlycke.
– Det här är toppen och vår arbetsgivare subventionerar vår träning. Det är nog en bra investering, säger Sylvia som tillsammans med Kristina brukar träna två till tre gånger i veckan.
– Jag behövde inte träna så värst många gånger innan jag kände fördelarna, menar Kristina som tillsammans med kompisen Sylvia vittnar om välbefinnandet efter träning och hur man orkar mer i det vardagliga livet.

Heltid
Under första halvåret 2008 började intresset för Jonas Granlunds gym på Stationsvägen öka så mycket att han valde att hoppa av en anställning och satsa helhjärtat på sin egen verksamhet.
–Jag har under många år läst väldigt mycket om tränings- och näringslära. Så mycket att jag känner att jag kan erbjuda massor av kunskap till den som vill ta emot, säger Jonas som numera håller öppet för sina medlemmar från fem på morgonen till tio på kvällen.
–Vi har bemannat under den största delen av vårt öppethållande, fyller Jonas på med och poängterar fördelarna för medlemmarna att kunna ägna sig åt träningen i stort sett när de vill. Träningen ska vara lättillgänglig för då blir allt så mycket lättare, menar Jonas som själv ägnar sig åt träning ett antal timmar per vecka.

För alla
Ambitionen hos Jonas är att hans anläggning ska vara öppen för alla.
– Min egen farfar tränar här och han är över 80. Idag har vi även fyllt på med Abs Show Kids för de allra yngsta.

Stora investeringar
Idag förfogar Jonas Granlunds GenkiCenter över nästan 1000 kvadratmeter träningsytor.
– Vi har investerat 6 miljoner i maskiner och ombyggnationer av lokalerna. Och mer blir det säkert. Vi är till exempel en av bara några få träningsställen som kan erbjuda en träningsmaskin som går under namnet Kinesis. Där kan man via en monitor välja träningsprogram och sedan få det illustrerat på video samtidigt som man själv utför programmet.

Gruppträning
Inte mindre än 34 olika gruppträningspass erbjuds under en vecka.
– Många tycker om att träna i grupp och andra väljer att träna för sig själva. Det är viktigt att man kan göra sitt eget val – då blir det inga måsten och då går det lättare.
Men om du ska råda någon – hur mycket ska man då träna för att det ska göra någon nytta?
– Två träningspass i veckan gör ofta underverk. De flesta tränar cirka en timme och varierar mellan motions och styrketräning. Och de som en gång börjat brukar hålla i. Slutar någon så handlar det oftast om att man flyttar från orten. Ungdomar börjar exempelvis studera på annan ort och liknande.

Ett drygt år
I de nya lokalerna på industriområdet vid korsningen Rävlandavägen – Kungsbackavägen har Joans Granlund drivit sitt GenkiCenter sedan den 2 oktober 2009.
–Utvecklingen sedan vi kom hit har varit näst intill fantastisk. Idag är vi 1080 medlemmar och det verkar som intresset för vad vi erbjuder bara ökar. Det stimulerar självklart oss att bli ännu bättre, försöka bjuda på ännu mer av olika former av träning, säger Jonas som entusiastiskt visar runt i lokalerna.

Vad ska man välja?
Under den här mellanrubriken finns bara ett svar.
–Det bästa är att kontakta oss. Då kan vi tillsammans komma fram till vad just du vill träna. Diskutera dina ambitioner och vilka mål du vill ha med träningen. Välkommen, säger Jonas Granlund som tillsammans med 15 inspiratörer och sin egen personal som består av fem personer lovar göra sitt bästa för att just du ska trivas med din träning.
Och GenkiCenter vad har du hämtat namnet?
­– Genki är hämtat från japanskan, och står för hälsa, välmående och energi, förklarar Jonas Granlund.

Artikeln är också publicerad i AnnonsMarknan nr 1 2011.

Sylvia Korsell och Kristina Magnusson arbetar båda hos Bollebygds kommuns hemtjänst och tränar ett par gånger i veckan.
Sylvia Korsell och Kristina Magnusson arbetar båda hos Bollebygds kommuns hemtjänst och tränar ett par gånger i veckan.


Jonas Granlund visar här upp en träningsteknik som bara finns på några få platser i landet.
Jonas Granlund visar här upp en träningsteknik som bara finns på några få platser i landet.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com